Σε ποιον δεν αρέσουν οι συρόμενες πόρτες και τα συρόμενα κουφώματα; Δημιουργούν μία αίσθηση απλοσύνης στους εσωτερικούς χώρους και επιτρέπουν στο φυσικό φως να μπει στο σπίτι ενώ παράλληλα είναι ιδιαίτερα κομψές και προσφέρουν εύκολη πρόσβαση σε εξωτερικούς χώρους. 

Πολύ άνθρωποι φοβούνται σχετικά με τις διαρρήξεις διότι δεν γνωρίζουν πόσο ασφαλή είναι τα κουφώματα αλουμίνιού. Έτσι προσπαθούν να βρουν τρόπους να κάνουν όσο πιο ασφαλείς γίνεται τις συρόμενες πόρτες τους. 

Δείτε ορισμένες συμβουλές για να διασφαλίσετε την ασφάλεια του σπιτιού σας και κάνετε τις συρόμενες πόρτες σας απαραβίαστες!

 

1) Χρησιμοποιήστε ενισχυμένο γυαλί

ενισχυμένο γυαλί για συρόμενη πόρτα

Το ενισχυμένο γυαλί αντέχει περισσότερο από 10.000 PSI

Από τα κουφώματα αλουμινίου οι συρόμενες πόρτες αποτελούν την αγαπημένη συνήθως για την πρόσβαση μας στον κήπο ή το μπαλκόνι. Αλλά τι γίνεται αν κάποιος εισβολέας σπάσει το τζάμι; 

Μπορείτε εύκολα να το αποφύγετε αυτό, ενισχύοντας τα κουφώματά σας με υαλοπίνακες ασφαλείας. Μία επιλογή είναι το σκληρυμένο γυαλί (tempered/securit) που έχει αρκετά υψηλή αντοχή σε χτυπήματα και όταν σπάει θρυμματίζεται σε μικρά ακίνδυνα κομμάτια. 

Μια ακόμα επιλογή αποτελεί το πολυστρωματικό γυαλί, γνωστό ως triplex που προσφέρει βελτιωμένη ασφάλεια καθώς σπάει δύσκολα και παραμένει στη θέση του χωρίς να κομματιάζεται σε περίπτωση θραύσης, χάρη στο ενδιάμεσο φίλμ πολυβινυβουτυρελίου που έχουν. 

Τέλος υπάρχουν και οι αντιβανδαλιστικοί υαλοπίνακες, οι οποίοι παρέχουν πολύ υψηλό επίπεδο προστασίας.

 

2) Εξωτερική ασφάλεια

Πτυσσόμενα κάγκελα

Συνήθως όταν μιλάμε για συρόμενες πόρτες που χρειάζονται ενισχυμένη ασφάλεια, πρόκειται για πόρτες που ενώνουν τον εξωτερικό με τον εσωτερικό χώρο. 

Επομένως αν υποθέσουμε ότι αυτό ισχύει, τότε για έξτρα ασφάλεια στις συρόμενες πόρτες μπορούν να τοποθετηθούν εξωτερικά ρολά αλουμινίου, τα οποία μπορούν να είναι και επικαθήμενα ή ακόμα και πτυσσσόμενα κάγκελα ασφαλείας. 

 

3) Καλύψτε το γυαλί 

Ένας ακόμη τρόπος για να προσθέσετε μία επιπλέον ασφάλεια στον υαλοπίνακα της συρόμενης πόρτας σας είναι να διασφαλίσετε ότι κάποιος επίδοξος παραβάτης δεν θα μπορεί να δει μέσα στο σπίτι σας. 

Αυξάνοντας έτσι την ιδιωτικότητα σας μειώνετε σίγουρα τις πιθανότητες να σας διαρρήξει κάποιος αφού δεν θα μπορεί να παρακολουθήσει τις κινήσεις στο σπίτι σας. 

Επιλέξτε υαλοπίνακες αμμοβολής ή δέλτα ματ έτσι ώστε στο χώρο σας να μπαίνει φως αλλά να μην υπάρχει ορατότητα από έξω προς τα μέσα και το αντίστροφο.

 

4) Κλειδαριά ασφαλείας

Μία πολύ απλή λύση είναι επίσης να τοποθετήσετε μία κλειδαριά ασφαλείας στις συρόμενες πόρτες σας για πρόσθετη ασφάλεια. 

Υπάρχουν ειδικά προϊόντα πολύ εύκολα στη χρήση, που μπορούν να τοποθετηθούν πρόσθετα στα κουφώματα και να αυξήσουν την ασφάλεια τους. 

 

5) Βάλτε έναν συναγερμό

Μία ακόμη λύση για να κάνετε πιο ασφαλείς τις συρόμενες πόρτες σας είναι να εγκαταστήσετε ένα εξειδικευμένο σύστημα συναγερμού. 

Οι συσκευές αυτές ανιχνεύουν κάποια απόπειρα παραβίασης της πόρτας σας και χτυπάει ο συναγερμός ενεργοποιώντας την σειρήνα κινδύνου και στέλνοντας σήμα στο 24ωρο Κέντρο Λήψης Σημάτων. 

 

Θέλετε να βάλετε και εσείς συρόμενα κουφώματα αλουμινίου ή θέλετε περισσότερες συμβουλές για το πως να τα κάνετε ακόμα πιο ασφαλή τότε μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας!