Χρήσιμα Άρθρα

χρωματολόγιο

Τι χρώμα κουφωμάτων να βάλω στο σπίτι μου;

Κάνετε αντικατάσταση στα κουφώματα σας και το σενάριο είναι το εξής: Πήρατε διαστάσεις, επιλέξατε το είδος και το υλικό των κουφωμάτων και μένει το “τι χρώμα κουφωμάτων να βάλω”; Είναι μια γοητευτική διαδικασία, και αυτό διότι τα κουφώματα εκτός από την μόνωση και την ασφάλεια που προσφέρουν, ενισχύουν και την καλή αισθητική ενός χώρου. Ανάλογα με το ύφος και την αισθητική σας, μπορείτε να καταφύγετε σε διάφορες λύσεις.

Read more
πως καταλαβαινω αν ενα κουφωμα εχει θερμοδιακοπη

Πώς καταλαβαίνω αν ένα κούφωμα έχει θερμοδιακοπή;

Για να μπορέσει να καταλάβει κανείς αν ένα κούφωμα έχει θερμοδιακοπή μπορεί να δοκιμάσει διάφορες μεθόδους, όπως την χρήση ειδικών συσκευών, μιας πηγής θερμότητας, ή ακόμη και ενός απλού εργαλείου, όπως έναν αναπτήρα. Γενικότερα, το αλουμίνιο σαν υλικό έχει την ιδιότητα να αποτελεί καλό αγωγό της θερμότητας.

Read more
Αντικατάσταση κουφωμάτων

Αντικατάσταση κουφωμάτων: Τι θα πρέπει να γνωρίζετε

Η αντικατάσταση κουφωμάτων είναι μια εργασία την οποία όλοι πραγματοποιούμε κάποια στιγμή στη ζωή μας, συνήθως στα πλαίσια μερικής ή ολικής ανακαίνισης. Η επιλογή των κουφωμάτων που καλύπτουν τις ανάγκες μας και τις ανάγκες του χώρου απαιτεί προσοχή και έρευνα.

Read more
Τι είναι ο συντελεστής θερμοπερατότητας κουφωμάτων

Συντελεστής θερμοπερατότητας κουφωμάτων: Οσα πρέπει να γνωρίζετε

Ο συντελεστής θερμοπερατότητας κουφωμάτων είναι ένας αριθμός που δείχνει πόσο θερμομονωτικό είναι ένα κούφωμα. Πιο αναλυτικά, δείχνει την ενέργεια που διαπερνάται από τα διάφορα υλικά του κουφώματος ανά μονάδα χρόνου, εμβαδού και με βάση τη διαφορά θερμοκρασίας.

Read more
προβλήαμτα βαφων κουφωματων αλουμινιου

Τα πιο συνηθισμένα προβλήματα βαφών των κουφωμάτων αλουμινίου

Παρά την ανθεκτηκότητα τους, με την πολυετή και τακτική χρήση είναι πιθανό κάποια στιγμή να εμφανιστεί προβλήμα στις βαφές των κουφωμάτων αλουμινίου. Η κατάσταση αυτή μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους.

Read more

Επισκευή κουφωμάτων αλουμινίου: Ποιες εργασίες γίνονται και πώς

Το αλουμίνιο αποτελεί ένα πολύ ανθεκτικό υλικό με ελάχιστες απαιτήσεις συντήρησης. Η αλήθεια είναι ότι, εφόσον επιλέξετε εξαρχής τα σωστά κουφώματα και τον σωστό τεχνικό, για να σας τα εγκαταστήσει, τότε για πάρα πολλά χρόνια δεν θα χρειαστεί να σας απασχολήσει η επισκευή κουφωμάτων αλουμινίου.

Read more
αλλαγη κουφωματων επιδοτηση

Επιδότηση για αλλαγή κουφωμάτων: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ο στόχος της ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων είναι από τους κυριότερους για την πράσινη μετάβαση τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ΕΕ. Έτσι, ετησίως τρέχουν πολλά προγράμματα που καλύπτουν σημαντικό μέρος των δαπανών ανακαίνισης παλαιών κτιρίων, έτσι ώστε αυτά να είναι ενεργειακά αποδοτικότερα.

Read more
Καθαρισμός αλουμινίου από οξείδωση

Καθαρισμός αλουμινίου από οξείδωση: 3 τρόποι

Η οξείδωση είναι ένα φαινόμενο που εμφανίζεται σε όλα τα μέταλλα. Πρόκειται για τη χημική διαδικασία, όπου μόρια του μετάλλου αλληλοεπιδρούν με τον αέρα, δημιουργώντας νέες ενώσεις. Η διαδικασία αυτή οδηγεί το σίδερο να σκουριάζει ή το ασήμι να μαυρίζει.

Read more
ηχομονωση παραθυρων

Ηχομόνωση παραθύρων

Ο θόρυβος αποτελεί σημαντικό πρόβλημα στις μεγάλες πόλεις, με αποτέλεσμα να αναζητούνται λύσεις ως προς την ηχομόνωση. Για την ηχομόνωση των σπιτιών παίζει τεράστιο ρόλο η επιλογή των κατάλληλων κουφωμάτων και παραθύρων. Πώς, όμως, θα κάνετε τη σωστή επιλογή για έναν ήσυχο χώρο;

Read more
Σύγκριση κουφωμάτων αλουμινίου, PVC και ξύλινων

Σύγκριση κουφωμάτων αλουμινίου, PVC και ξύλινων

Να βάλω κουφώματα αλουμινίου ή PVC; Αξίζουν τα ξύλινα κουφώματα; Ποια είναι τα καλύτερα ενεργειακά κουφώματα; Αυτές είναι μερικές μόνο από τις ερωτήσεις που κυριαρχούν στο μυαλό όσων κάνουν ανακαίνιση ή χτίζουν καινούριο σπίτι.

Read more