Ποιες είναι οι τιμές των κουφωμάτων αλουμινίου; Υπάρχει κάποια τιμή ανά τετραγωνικό για τα κουφώματα ή υπολογίζεται διαφορετικά η τιμή τους. Πρόκειται για ένα πολύ συνηθισμένο ερώτημα από ενδιαφερόμενους αγοραστές που θέλουν το καλύτερο για τα σπίτια τους. Οι τιμές των κουφωμάτων αλουμινίου καθορίζονται από αρκετούς παράγοντες που θα αναλύσουμε παρακάτω. Μάθετε τα πάντα για τα κόστη και τις τιμές των κουφωμάτων αλουμινίου, τους παράγοντες που τα καθορίζουν και πώς μπορείτε να εξοικονομήσετε ένα μεγάλο ποσοστό κόστους από τα κουφώματα. 

Μπορεί να γίνει κοστολόγηση ανά τετραγωνικό μέτρο για τα κουφώματα;

υπολογισμός κόστους κουφωμάτων αλουμινίου

Τα κουφώματα αλουμινίου αποτελούνται κατά βάση από το πλαίσιο αλουμινίου και τον υαλοπίνακα. Ένα κούφωμα που καταλαμβάνει εμβαδόν 2τμ δεν μπορεί να έχει διπλάσια τιμή από ένα κούφωμα που καταλαμβάνει εμβαδόν 1τμ καθώς δεν περιλαμβάνει ακριβώς τα διπλάσια υλικά ούτε και έχουν τα διπλάσια έξοδα για να κατασκευαστούν. Ωστόσο παρακάτω θα γίνει μία εκτίμηση στο περίπου του κόστους ανά τετραγωνικό με βάση τους υπολογισμούς του προγράμματος “Εξοικονομώ – Αυτονομώ”. 

 

Ποιοι παράγοντες καθορίζουν την τιμή των κουφωμάτων αλουμινίου 

 

 

 1. Το κόστος του προφίλ
  Παρ’ όλο που δεν υπάρχει κόστος ανά m2 για τους κατασκευαστές κουφωμάτων αλουμινίου, το μέγεθος και οι διαστάσεις των κουφωμάτων παίζουν μεγάλο ρόλο στην τελική τιμή τους. Σημαντικό ρόλο για το κόστος του προφίλ παίζει επίσης και η εταιρεία που το προμηθεύει.
 2. Τύπος
  Το αν θα είναι πόρτα ή παράθυρο ή μπαλκονόπορτα και ο τρόπος ανοίγματος, αν δηλαδή θα είναι ανοιγόμενα, σταθερά ή συρόμενα τα κουφώματα παίζει ρόλο στον καθορισμό του κόστους τους.
 3. Είδος
  Ψυχρά ή θερμοδιακοπτόμενα, το τι κουφώματα θα επιλέξετε σε σχέση με το επίπεδο της μόνωσής τους παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στον καθορισμό της τιμής.
 4. Δυσκολία τοποθέτησης
  Το πόσο δύσκολο είναι να τοποθετηθούν τα νέα κουφώματα επίσης είναι πολύ σημαντικό στην κοστολόγηση αφού απαιτείται πολύ μεγαλύτερη εργασία στην περίπτωση της αποξήλωσης παλαιών κουφωμάτων ή εργασίας σε απομακρυσμένη περιοχή.
 5. Υαλοπίνακες
  Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε υαλοπίνακες όπως σκληρυμένο γυαλί (tempered/securit) που έχει αρκετά υψηλή αντοχή σε χτυπήματα ή το πολυστρωματικό γυαλί (triplex) που προσφέρει βελτιωμένη ασφάλεια, οι αντιβανδαλιστικοί υαλοπίνακες και άλλοι τύποι γυαλιού που μπορεί να ανεβάσουν το κόστος.
 1. Το είδος των εξωφύλλων
  Το αν θα επιλέξετε ρολά ή παντζούρια, χειροκίνητα ή ηλεκτρικά διαφοροποιεί το κόστος των κουφωμάτων.
 1. Τα εξαρτήματα
  Η ποιότητα των εξαρτημάτων των κουφωμάτων όπως ράουλα, γωνίες, λάστιχα, τάπες κ.α. θα καθορίσει τόσο το τελικό αποτέλεσμα στην ποιότητα των κουφωμάτων αλλά και το τελικό τους κόστος.
 1. Το χρώμα
  Το χρώμα που θα επιλέξετε μπορεί επίσης να αυξήσει το κόστος των κουφωμάτων καθώς και το αν είναι βαμμένα ηλεκτροστατικά ή όχι.

 

Η τιμή κουφωμάτων ανά τετραγωνικό που επιδοτεί το πρόγραμμα “Εξοικονομώ – Αυτονομώ”

Η τιμή κουφωμάτων ανά τετραγωνικό που επιδοτεί το πρόγραμμα “Εξοικονομώ – Αυτονομώ”

Όπως είπαμε στην αρχή του κειμένου, δεν μπορεί να γίνει εκτίμηση του κόστους ανά τετραγωνικό μέτρο για τα κουφώματα αλουμινίου. Ωστόσο για λόγους ευκολίας, το πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΩ» που επιδοτεί την ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού σας έως 75%, χρηματοδοτεί τα κουφώματα ανάλογα με την απόδοση τους με συγκεκριμένες τιμές ανά τετραγωνικό μέτρο, που είναι:

Για παράθυρα με Συντελεστή Θερμοπερατότηας (Uw) κάτω από 2w/m2 440€/m2

Για παράθυρα με Uw πάνω από 2w/m2 370€/m2

Για Μπαλκονόπορτες με Uw κάτω από 2w/m2 350€/m2

Για Μπαλκονόπορτες με Uw πάνω από 2w/m2 300€/m2

Στις παραπάνω τιμές ανά τετραγωνικό μέτρο δεν έχουν ληφθεί υπόψιν όμως όλοι οι παραπάνω παράγοντες που αναφέρθηκαν όπως ο τύπος του κουφώματος, το χρώμα, η δυσκολία τοποθέτησης, ούτε ο τύπος των εξωφύλλων. Δηλαδή το πρόγραμμα επιδοτεί ένα ποσό 140 ευρώ ανά τμ, χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν κανένας από τους παράγοντες που καθορίζουν το κόστος των κουφωμάτων αλουμινίου. 

 

Θέλετε να μάθετε αναλυτικά το κόστος των κουφωμάτων για το δικό σας σπίτι; Τότε καλέστε μας και η ομάδα μας θα σας δώσει μια πλήρως ανταγωνιστική τιμή φτιαγμένη ειδικά για εσάς.