Τα πτυσσόμενα κάγκελα αποτελούν την πιο αποδοτική λύση που συνδυάζει ασφάλεια με λειτουργικότητα στον χώρο, αφού προσαρμόζονται στις ανάγκες σας με τον πιο εργονομικό τρόπο. Με την κατάλληλη επιλογή πτυσσόμενων κάγκελων μπορείτε να θωρακίσετε όλα τα ανοίγματα στην οικία ή τον επαγγελματικό σας χώρο, ακόμα και αν πρόκειται για μεγάλες μπαλκονόπορτες και τζαμαρίες. 

Αν, λοιπόν, έχετε αγοράσει πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας για τα κουφώματα του σπιτιού σας και θέλετε να τα τοποθετήσετε μόνοι σας, τότε αξίζει να διαβάσετε το άρθρο που ακολουθεί. Βέβαια, η τοποθέτηση των πτυσσόμενων κάγκελων είναι λίγο πιο πολύπλοκη συγκριτικά με  την τοποθέτηση των σταθερών κάγκελων. Παρακάτω θα δούμε όλα τα βήματα, για να το κάνετε σωστά, όμως καλό θα ήταν να απευθυνθείτε σε κάποιον επαγγελματία για την τοποθέτησή τους, αν θέλετε να γίνει με απόλυτη ακρίβεια και ασφάλεια. 

Τα βήματα εγκατάστασης πτυσσόμενων κάγκελων 

 

  • Επιλέξτε το σημείο εφαρμογής τους στα κουφώματα

 

Τα πτυσσόμενα κάγκελα τοποθετούνται οπουδήποτε στα κουφώματα αλουμινίου, είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά. Η εξωτερική τοποθέτηση είναι αρκετά πιο εύκολη, ωστόσο όπου και να τα τοποθετήσετε η διαδικασία είναι ακριβώς η ίδια.

 

  • Πρώτη πλευρική κάσα – Η τοποθέτησή της

 

Σηκώστε την πρώτη πλευρική κάσα που διαθέτει το διπλωμένο κάγκελο και εφαρμόστε την όρθια στο κούφωμα όπου θέλετε να το τοποθετήσετε. Με ένα αλφάδι μπορείτε να διαπιστώσετε εάν είναι τελείως ίσια και κάθετη. Στη συνέχεια, θα πρέπει με το τρυπάνι να ανοίξετε τρύπες στον τοίχο και να βιδώσετε ελαφρά την κάσα.

 

  • Ο πάνω οδηγός – Η τοποθέτησή του

 

Σηκώστε τον πάνω οδηγό, ο οποίος είναι σπαστός, και εφαρμόστε τον στο πάνω κούφωμα. Χρησιμοποιήστε  και πάλι το αλφάδι και ανοίξτε νέες τρύπες.

 

  • Η δεύτερη πλευρική κάσα

 

Εφαρμόστε την άλλη πλευρική κάσα απέναντι ακριβώς από την πρώτη που έχετε ήδη τοποθετήσει, ακολουθώντας τις οδηγίες του βήματος 1.

 

  • Ο κάτω οδηγός – Η τοποθέτησή του

 

Ο κάτω οδηγός είναι σπαστός. Ευθυγραμμίστε τον με την πλευρική κάσα.

 

  • Βιδώστε την κάσα

 

Εφόσον έχετε εφαρμόσει τον κάτω οδηγό, μπορείτε να φέρετε και την άλλη πλευρική κάσα σε ευθεία. Ανοίξτε τρύπες και βιδώστε την κάσα. Έπειτα, θα πρέπει να βιδώστε καλά όλες τις βίδες.

Μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι ολοκληρώσατε σωστά την εγκατάσταση των πτυσσόμενων κάγκελων, χρησιμοποιώντας τα αμέσως. Αν έχουν τοποθετηθεί σωστά, θα πρέπει να ανοιγοκλείνουν εύκολα. Αν παρατηρήσετε ότι υπάρχει το παραμικρό εμπόδιο ή δυσκολία, τότε θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιον εμπειρία στα συστήματα αλουμινίου. Αν το κάγκελο δεν έχει στηριχθεί σωστά, θα προκληθεί ζημιά τόσο σε αυτό όσο και στο κούφωμα, ενώ παράλληλα το επίπεδο ασφαλείας του θα μειωθεί σημαντικά.

Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε βοήθεια ή συμβουλή σχετικά με την εγκατάσταση των πτυσσόμενων κάγκελων.