Εάν έχετε αγοράσει πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας για τα κουφώματα του σπιτιού σας και θέλετε να τα τοποθετήσετε μόνοι σας, τότε αξίζει να διαβάσετε το άρθρο που ακολουθεί.

Βέβαια, η τοποθέτηση των πτυσσόμενων κάγκελών είναι λίγο πιο πολύπλοκη συγκριτικά με  την τοποθέτηση των σταθερών κάγκελών. Εμείς θα μιλήσουμε για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για την τοποθέτηση των πτυσσόμενων κάγκελών, ωστόσο για να μην μπείτε μόνοι σας σε αυτήν την διαδικασία, καλό θα ήταν να απευθυνθείτε σε κάποιον επαγγελματία για την τοποθέτηση τους. Από την άλλη μεριά εάν έχετε ελεύθερο χρόνο και τα απαραίτητα εργαλεία, μπορείτε να γίνεται εσείς ένας μικρός επαγγελματίας για το σπίτι σας.

 

Τα βήματα εγκατάστασης πτυσσόμενων κάγκελών

 

  1. Επιλέξτε το σημείο εφαρμογής τους στα κουφώματα

Τα πτυσσόμενα κάγκελα τοποθετούνται οπουδήποτε στα κουφώματα, είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά. Η εξωτερική τοποθέτηση είναι αρκετά πιο εύκολη, ωστόσο όπου να και να τα τοποθετήσετε η διαδικασία είναι ακριβώς η ίδια.

  1. Πρώτη πλευρική κάσα – Η τοποθέτηση της

Σηκώστε την πρώτη πλευρική κάσα που διαθέτει το διπλωμένο κάγκελο και εφαρμόστε την όρθια στο κούφωμα που θέλετε να το τοποθετήσετε. Πάρτε το αλφάδι και με αυτό διαπιστώστε εάν είναι τελείως ίσια και κάθετη. Τώρα θα πρέπει με το τρυπάνι να ανοίξετε τρύπες στον τοίχο και να βιδώσετε ελαφρά την κάσα.

  1. Ο πάνω οδηγός – Η τοποθέτηση του

Σηκώστε τον πάνω οδηγό, αυτός που είναι σπαστός, και εφαρμόστε τον στο πάνω κούφωμα. Χρησιμοποιήστε  και πάλι το αλφάδι και ανοίξτε νέες τρύπες.

  1. Η δεύτερη πλευρική κάσα

Εφαρμόστε την άλλη πλευρική κάσα απέναντι ακριβώς από την πρώτη που έχετε ήδη τοποθετήσει, ακολουθώντας τις οδηγίες του βήματος 1.

  1. Ο κάτω οδηγός – Η τοποθέτηση του

Ο κάτω οδηγός είναι σπαστός. Ευθυγραμμίστε τον με την πλευρική κάσα.

  1. Βιδώστε την κάσα

Εφόσον έχετε εφαρμόσει τον κάτω οδηγό, μπορείτε να φέρετε και την άλλη πλευρική κάσα σε ευθεία. Ανοίξτε τρύπες και βιδώστε την κάσα. Τώρα θα πρέπει να βιδώστε καλά όλες τις βίδες.

  1. Το τελικό αποτέλεσμα

Θα πρέπει να έχετε κατά νου πως εάν έχετε τοποθετήσει σωστά τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας, θα πρέπει αυτά να ανοιγοκλείνουν εύκολα.