Όλοι πλέον αναζητούμε πιο λειτουργικούς και νέους μεθόδους για να προστατέψουμε την οικία μας, αλλά και εμάς που ζούμε εντός αυτής. Τα κουφώματα αλουμινίου αποτελούν την ιδανική λύση, καθώς προσφέρουν ασφάλεια, ηχομόνωση και θερμομόνωση. Τι γίνεται όμως με το κόστος; Από τι αυτό εξαρτάται;

Το κόστος των κουφωμάτων αλουμινίου, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Τα κουφώματα αλουμινίου στην Ελλάδα κατασκευάζονται από τους μαστόρους που ειδικεύονται στα κουφώματα αυτά. Για αυτό και η κοστολόγηση είναι δύσκολη και οι τιμές διαφέρουν από μάστορα σε μάστορα.

Ποιοι είναι οι παράγοντες που καθορίζουν το τελικό κόστος;

Ο χρόνος κατασκευής αποτελεί έναν παράγοντα. Όσο πιο πολύ θα δουλέψει ο κατασκευαστής πάνω σε αυτά, ανάλογη θα είναι και η τιμή που θα ζητήσει.

Τα προφίλ αλουμινίου αποτελούν άλλον έναν παράγοντα κόστους. Τα προφίλ αυτά τα αγοράζει ο μάστορας από εταιρείες, έτσι οι τιμές τους μπορεί να διαφέρουν σημαντικά.

Τα εξαρτήματα και τα ελαστικά παίζουν ακόμα έναν παράγοντα. Μια πόρτα αλουμινίου μπορεί να συνοδεύεται από σήτα, από αρίστης ποιότητας υαλοπίνακες, εξαρτήματα που πρέπει να διαθέτει μια πόρτα σύμφωνα με τον παραγωγό του συστήματος. Όλα αυτά τα παραπάνω θα πρέπει να υπάρχουν σε μια πόρτα η παράθυρο αλουμινίου, αν και η τοποθέτηση αυτών θα αυξήσει λιγο το κόστος. Χωρίς ποιοτικά εξαρτήματα και σίτες, το κόστος μειώνεται.

 

Σήτες – Απαραίτητες το καλοκαίρι

Στην Ελλάδα κατά την καλοκαιρινή περίοδο, δεν θα πρέπει να υπάρχει ούτε ένα σπίτι χωρίς να διαθέτει σήτες, καθώς τα κουνούπια, οι μύγες και διάφορα είδη εντόμων εισέρχονται σε αυτά.  Εάν το σπίτι σας δεν διαθέτει σήτες, τι έχετε σκεφτεί για να σωθείτε από τα ενοχλητικά έντομα αυτό το καλοκαίρι;

Η λύση είναι μια. Θα πρέπει να αγοράσετε σήτες, οι οποίες αφού κατασκευαστούν από κάποιον μάστορα,θα πρέπει να τοποθετηθούν σωστά και από αυτόν. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τα πλεονεκτήματα της τοποθέτησης σήτας.

  • Τοποθετούνται πολύ εύκολα και προσφέρουν αξεπέραστη αντικουνουπική προστασία.
  • Μπορούν να τοποθετηθούν σε όλα τα είδη κουφωμάτων
  • Μπορείτε να τις αποκτήσετε σε όποιο χρώμα εσείς θέλετε.
  • Οι σήτες προσφέρουν και σκίαση στο εσωτερικό περιβάλλον, ενώ προσδίδουν προστασία από τα περίεργα βλέμματα.
  • Ο καταναλωτής μπορεί πλέον να βρει στην αγορά πολύ ποιοτικές σήτες οι οποίες φέρουν πιστοποιητικά.
  • Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, καθώς οι εταιρίες έχουν αυξηθεί, συνεπώς ο πελάτης μπορεί να αποκτήσει μια καλή και ταυτόχρονα οικονομική σήτα.
  • Οι σήτες κατασκευάζονται στο μέγεθος που επιθυμεί ο πελάτης.