Εάν βρίσκεσαι στο στάδιο ανακαίνισης της οικίας σου και αναρωτιέσαι τι κουφώματα να βάλεις, έχουμε να σου προτείνουμε τα κουφώματα αλουμινίου τα οποία αποτελούν τις πιο αγαπημένες επιλογές.

 

Σαν υλικό, το αλουμίνιο ξεχωρίζει από τα άλλα είδη κουφωμάτων, καθώς επιφέρει μια σειρά από πλεονεκτήματα, όπως η μόνωση. Πριν προχωρήσουμε όμως στο να αναλύουμε τα πλεονεκτήματα των κουφωμάτων αλουμινίου, ας ρίξουμε μια ματιά στα πιο δημοφιλή κουφώματα.

 

Στην αγορά μπορείτε να βρείτε συρόμενα επάλληλα, συρόμενα  χωνευτά ή συρόμενα φηλιτά κουφώματα αλουμινίου, ανοιγόμενα, σταθερά, συμβατικά, πτυσσόμενα, ανασηκούμενα και αίθρια κουφώματα αλουμινίου. Τέλος, μπορείτε να βρείτε ενεργειακά κουφώματα αλουμινίου, καθώς επίσης και υαλοπετάσματα αλουμινίου.

 

Οι τιμές στα κουφώματα αλουμινίου

Οι τιμές στα κουφώματα αλουμινίου καθορίζονται από πολλούς παράγοντες. Τα τετραγωνικά μέτρα των κουφωμάτων που θα τοποθετηθούν, θα καθορίσουν σε ένα μέρος το κόστος. Το χρώμα του κουφώματος αποτελεί άλλον έναν παράγοντα και αυτό διότι το αλουμίνιο, θα πρέπει να περαστεί από πάνω με άλλο χρώμα. Αξίζει να έχετε κατά νου πως το χρώμα του αλουμινίου διατίθεται σε λευκό χρώμα. Εάν διαλέξετε θερμομονωτικά η θερμά κουφώματα αλουμινίου, το κόστος θα ανεβεί επίσης, ενώ τα ψυχρά θεωρούνται πιο οικονομικά. Τέλος, θα σου στοιχίσει ακόμα παραπάνω εάν τα κουφώματα αλουμινίου, θα πρέπει να διαθέτουν ένα περίπλοκο σχήμα ώστε, να ταιριάζουν στο στιλ της οικία σου.

 

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των κουφωμάτων αλουμινίου;

Τα κουφώματα αλουμινίου όπως αναφέραμε και στην αρχή, αποτελούν την πιο δημοφιλή επιλογή αγοράς, όσον αφορά τα κουφώματα και αυτό διότι φέρουν μια σωρεία πλεονεκτημάτων. Θετικά στοιχεία των κουφωμάτων αλουμινίου είναι πως έχουν πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής. Δεν απαιτούν συντήρηση, όπως τα ξύλινα κουφώματα, ενώ επιφέρουν μέγιστη ασφάλεια, καθώς είναι πολύ δύσκολο να αφαιρεθούν τα υαλοπετάσματά τους.

 

Τα κουφώματα αλουμινίου, επίσης, επιφέρουν ηχομόνωση, θερμομόνωση, ενώ αντέχουν στις ακραίες θερμοκρασίες και στις απότομες μεταβολές του καιρού. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως τα κουφώματα αλουμινίου αποτελούν την πιο οικολογική επιλογή.

 

Ψυχρά και ενεργειακά κουφώματα αλουμινίου – Τι να προτιμήσετε;

Τα ενεργειακά κουφώματα αλουμινίου επιφέρουν μεγαλύτερη θερμομόνωση, εξαιτίας ενός υλικού που προκαλεί θερμοδιακοπή. Τα κουφώματα αυτά, ωστόσο, προσφέρουν και μέγιστη ηχομόνωση. Από την άλλη μεριά τα ψυχρά κουφώματα, είναι τα απλά κουφώματα αλουμινίου, τα οποία είναι σαφέστατα και πιο οικονομικά.