Η εντύπωση που προκαλεί ένα κτίριο, όταν το βλέπουμε από μακριά και είναι επενδυμένο με υαλοπετάσματα και το φως αντανακλά πάνω του, είναι επιβλητική. Μπορεί παλαιότερα να βλέπαμε υαλοπετάσματα μόνο σε εξαιρετικά μοντέρνα και ψηλά κτίρια που λειτουργούσαν ως γραφεία, όμως πλέον συναντάμε αυτή την πρακτική σε διαφόρων ειδών κτίρια, ακόμα και σε σπίτια, όπου ζητούμενο είναι η μέγιστη αξιοποίηση του φωτός.

Τι είναι τα υαλοπετάσματα;

Τα υαλοπετάσματα δημιουργούν γυάλινες προσόψεις στα κτίρια, προσφέροντας υψηλή αισθητική σε ένα ιδιαίτερα μοντέρνο αποτέλεσμα. Τα υαλοπετάσματα αλουμινίου, τα οποία είναι τα πλέον δημοφιλή και αξιόπιστα, αποτελούν μια σύνθετη κατασκευή, με σκελετό από αλουμίνιο στον οποίο εφαρμόζουν οι γυάλινες προσόψεις και τα πάνελ.

Παλαιότερα, τα υαλοπετάσματα χρησιμοποιούνταν μόνο στους εξωτερικούς χώρους των κτιρίων, όμως τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούνται και σε εσωτερικές κατασκευές. Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι ότι επιτρέπουν σε όλο το φυσικό φως να εισέλθει στον χώρο, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλουν στη μέγιστη ασφάλεια του κτιρίου.

Εκτός από τα κλασικά υαλοπετάσματα, μεγάλης πρακτικής σημασίας και ευρείας χρήσεως είναι και τα κυψελωτά υαλοπετάσματα, στα οποία η συγκράτηση των υαλοπινάκων στα πλαίσια γίνεται με ειδική δομική σιλικόνη, οπότε δεν είναι ορατό το αλουμίνιο παρά μόνο το τζάμι στην όψη. Τα Eco υαλοπετάσματα αποτελούν, επίσης, μια εξαιρετική επιλογή, αφού προσφέρουν άριστες θερμομονωτικές ιδιότητες για εξοικονόμηση ενέργειας στο κτίριο.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των υαλοπετασμάτων αλουμινίου;

Τα υαλοπετάσματα αλουμινίου αποτελούν τον δημοφιλέστερο τύπο υαλοπετασμάτων και όχι άδικα, αφού συνδέονται με πληθώρα πλεονεκτημάτων τόσο σε αισθητικό όσο και σε λειτουργικό επίπεδο.

Συγκεκριμένα:

  • Προσφέρουν ηχομόνωση και θερμομόνωση χάρη στην άριστη στεγανότητά τους, η οποία επιτρέπει στο φυσικό φως να εισέλθει στον χώρο, χωρίς όμως να υπάρχει απώλεια ψύξης το καλοκαίρι και θέρμανσης το χειμώνα.
  • Δεν χρειάζονται συντήρηση, αφού το αλουμίνιο είναι ένα υλικό που παρουσιάζει άριστες ιδιότητες αντοχής απέναντι στη διάβρωση και τις καιρικές συνθήκες.
  • Παρουσιάζουν ανθεκτικότητα και παραμένουν αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου.
  • Δεν επιβαρύνουν το κτήριο καθώς κατασκευάζονται από ελαφριά υλικά. Έτσι, μπορούν να γίνουν κατασκευές διαφόρων μεγεθών σε πολλά κτίρια χωρίς κανένα πρόβλημα στατικότητας στον φέροντα οργανισμό.
  • Χάρη στην ευελιξία και την προσαρμοστικότητα του υλικού, υπάρχει μεγάλη ποικιλία στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό. Με εντυπωσιακές δυνατότητες για επίπεδη, κυκλική ή κεκλιμένη κατασκευή, μπορούν να μεταμορφώσουν την όψη ενός κτιρίου ανάλογα με τις αισθητικές απαιτήσεις που επιθυμεί ο καθένας
  • Η κατασκευή τους είναι γρήγορη και προσιτή οικονομικά.

 

Μάθετε περισσότερα για την εγκατάσταση υαλοπετασμάτων των μεγαλύτερων κατασκευαστών, όπως η Europa, που προσφέρει η Alumin Smart Line με έμφαση σε ένα άριστο αισθητικά και λειτουργικά αποτέλεσμα και σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.