Τα γυάλινα κάγκελα στο μπαλκόνι αποτελούν την τελευταία τάση της αρχιτεκτονικής. Προσφέρουν ανεμπόδιστη θέα και μπορούν να αναβαθμίσουν αισθητικά κάθε κτήριο, δίνοντάς του έναν μοντέρνο χαρακτήρα. Παράλληλα τα κάγκελα με τζάμι, χαρίζουν μία αίσθηση ελευθερίας και επαφής με το περιβάλλον.

Όσοι όμως σκέφτονται να τοποθετήσουν κάγκελα με τζάμι στο μπαλκόνι τους ίσως το πρώτο που αναρωτιούνται είναι το εξής: Μπορεί κανείς να στηριχθεί πάνω στα γυάλινα κάγκελα με ασφάλεια; Και πόσο βάρος αντέχουν; Μία σύντομη απάντηση είναι ότι τα κάγκελα από τζάμι είναι εξίσου ή και πιο ασφαλή από τους άλλους τύπους κάγκελου, εφόσον έχουν εγκατασταθεί σωστά. Έχουν επίσης μεγάλη αντοχή και είναι εύκολα στη συντήρηση. Ο παρακάτω οδηγός για τα γυάλινα κάγκελα θα σας βοηθήσει να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ασφάλεια και τη συντήρησή τους. 

 

Είναι ασφαλή τα γυάλινα κάγκελα μπαλκονιού;

γυάλινα κάγκελα μπαλκονιού

Εφόσον έχετε απευθυνθεί σε κάποιον αξιόπιστο επαγγελματία για την προμήθεια και την εγκατάστασή τους, τα γυάλινα κάγκελα είναι μία εξαιρετικά ασφαλής προσθήκη σε κάθε σπίτι και επαγγελματικό χώρο. Για την ακρίβεια δείτε για ποιους λόγους θεωρούνται πιο ασφαλή ακόμα και από τα παραδοσιακά κάγκελα. 

 

  1. Τα γυάλινα κάγκελα αποτελούνται από γυαλί ασφαλείας που έχει μεγάλη αντοχή στις πιέσεις και σε χτυπήματα ενώ ακόμα και αν σπάσει μετατρέπεται σε μικρά ακίνδυνα κομμάτια. 
  2. Τα κάγκελα με τζάμι δεν έχουν ανοίγματα ή κενά και είναι αδύνατο για ένα παιδί ή ζώο να σφηνώσει κάποιο μέρος του σώματός του.
  3. Τα παιδιά δεν μπορούν να σκαρφαλώσουν στα γυάλινα κάγκελα καθώς δεν υπάρχουν σημεία για να μπορέσουν να βάλουν το πόδι τους και να σκαρφαλώσουν. 
  4. Έχουν υψηλή αντοχή στο χρόνο ενώ δεν φθείρονται και δεν σκουριάζουν. 
  5. Η εγκατάσταση τους είναι πιο απλή και ασφαλής. Τα κρύσταλλα τοποθετούνται συνήθως πάνω σε βάσεις στήριξης από προφίλ αλουμινίου, τα οποία μπορούν να εγκατασταθούν εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια πάνω σε διάφορες επιφάνειες. Έτσι η εγκατάσταση γίνεται εύκολα, γρήγορα και “ανώδυνα” και το αποτέλεσμα είναι στιβαρό, ανθεκτικό και ασφαλές.

 

Σκέφτεστε να βάλετε γυάλινα κάγκελα στο μπαλκόνι σας; Τότε μπορείτε επικοινωνήσετε μαζί μας ώστε να σας συμβουλέψουμε και να σας καθοδηγήσουμε.

 

Καθαρισμός και συντήρηση για τα γυάλινα κάγκελα

γυάλινα κάγκελα μπαλκονιού

Τα γυάλινα κάγκελα θεωρείται ότι γενικά έχουν εύκολη συντήρηση όπως και όλα τα κάγκελα αλουμινίου, αφού το μόνο που απαιτείται είναι μία απλή προληπτική επιθεώρηση κάθε χρόνο και καθαρισμός όποτε θεωρείτε ότι χρειάζεται. Κάντε έναν έλεγχο ετησίως ώστε να σιγουρευτείτε ότι τα στηρίγματα είναι σφιχτά. Όσον αφορά στον καθαρισμό, το γυαλί θέλετε να παραμείνει διάφανο και έτσι καλό είναι να το καθαρίζετε μερικές φορές το χρόνο, αναλόγως των συνθηκών που επικρατούν στο σημείο που βρίσκεται. Το αλουμίνιο, που χρησιμοποιείται επίσης σε εξαρτήματα και βάσεις για τα γυάλινα κάγκελα, έχει υψηλή ανθεκτικότητα στη διάβρωση. 

 

Ολόκληρη η κατασκευή μπορεί να καθαρίζεται με τον ίδιο τρόπο. Πλύντε τα κρύσταλλα και τα αλουμίνια που συνθέτουν το γυάλινο κάγκελο με από υγρό σαπούνι για τα πιάτα και ένα πανί με μικροϊνες. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και σκουπίστε με ένα στεγνό πανί με μικροϊνες. Μπορείτε επίσης να πλένετε κάποιες φορές τα γυάλινα κάγκελα με το λάστιχο, ρίχνοντας νερό με πίεση για να αποβάλετε τις πολλές βρωμιές και έπειτα να εφαρμόσετε απλό σαπούνι πιάτων, να ξεβγάλετε με νερό και να σκουπίσετε με πανί. Επίσης καλό είναι να θυμάστε ότι αν δυσκολεύεστε κάποιες φορές να φτάσετε σε κάποια σημεία, καλό είναι να μην σκύβετε πάνω από τα κάγκελα αλλά να χρησιμοποιείτε ένα καθαριστή τζαμιών με κοντάρι.