Τα κάγκελα αλουμινίου αποτελούν τον δημοφιλέστερο τύπο κάγκελων και όχι άδικα. Τα πλεονεκτήματά τους σε σχέση με τα υπόλοιπα υλικά που χρησιμοποιούνται, όπως ο χάλυβας και το ανοξείδωτο ατσάλι, είναι ασύγκριτα.

Καταρχάς, τα κάγκελα αλουμινίου έχουν μια πληθώρα εφαρμογών, καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο σε εξωτερικούς χώρους (π.χ. σε μπαλκόνια και εξωτερικές κουπαστές) όσο και σε εσωτερικούς (π.χ. στις σκάλες μέσα στο σπίτι). Αυτό καθίσταται δυνατό χάρη στην προσαρμοστικότητα του υλικού που του επιτρέπει να δημιουργεί ποικιλόμορφα προϊόντα που ταιριάζουν σε κάθε χώρο. Παράλληλα, το αλουμίνιο ως υλικό είναι και φιλικό προς το περιβάλλον, καθώς είναι ανακυκλώσιμο.

Φυσικά, ο βασικότερος λόγος που το αλουμίνιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλους τους χώρους είναι ότι αποτελεί ένα εξαιρετικά ανθεκτικό υλικό σε όλες τις συνθήκες. Συγκεκριμένα, τα κουφώματα αλουμινίου δεν διαβρώνονται, δεν οξειδώνονται και δεν σκουριάζουν, οπότε μπορεί να τοποθετηθούν ακόμα και σε σημεία με άσχημες καιρικές συνθήκες.

Κατά βάση, θα λέγαμε ότι τα κάγκελα αλουμινίου δεν απαιτούν καμία συντήρηση. Η διάρκεια ζωής τους είναι εξαιρετικά μεγάλη χωρίς να χρειάζονται τακτικό τρίψιμο και βάψιμο ή επιθεώρηση από εξειδικευμένο τεχνικό.

Βέβαια, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε και τα οποία θα συμβάλλουν στην άριστη διατήρηση των κάγκελων. Πρόκειται κυρίως για συμβουλές καθαρισμού, έτσι ώστε τα κάγκελα, όπου και αν βρίσκονται, να παραμείνουν σαν καινούρια ακόμα και μετά από πολλά χρόνια χρήσης.

Τα κυριότερα, λοιπόν, που πρέπει να θυμάστε είναι:

  • Καλό είναι να πλένετε τα κάγκελα μία φορά το μήνα, έτσι ώστε να αποτρέψετε τη συσσώρευση κοπτικής σκόνης και βρομιάς. Παρόλο που αυτές από μόνες τους δεν φθείρουν το κάγκελο, αν μείνουν πολύ καιρό σε αυτό, θα είναι έπειτα δύσκολη η διαδικασία αφαίρεσής τους.
  • Ο καθαρισμός του κάγκελου πρέπει να γίνεται με νερό και ήπια καθαριστικά, όπως το υγρό σαπούνι. Άλλωστε, δεν απαιτούνται πιο βαριά καθαριστικά, καθώς το αλουμίνιο καθαρίζεται εύκολα.
  • Σε κάθε περίπτωση, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείτε χημικά καθαριστικά, όταν υπάρχει ανοδίωση και ειδική επικάλυψη του κάγκελου, έτσι ώστε να είναι απόλυτα προστατευμένο από την υγρασία (κάτι που συμβαίνει συχνά στις παραθαλάσσιες περιοχές).
  • Εκτός από τα χημικά καθαριστικά, την επικάλυψη μπορεί να φθείρουν και τα λειαντικά καθώς και τα συρμάτινα σφουγγάρια. Καλό είναι να τρίβετε και έπειτα να σκουπίζετε τα κάγκελα με ένα μαλακό πανί.
  • Εφόσον υπάρχουν εγκοπές στα κάγκελα ή αν έχουν γίνει χτυπήματα στο αλουμίνιο, θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη σημασία, ώστε από εκεί να απομακρυνθούν όλα τα υπολείμματα σαπουνιού και υγρασίας.

Δείτε όλες μας τις προτάσεις μας σε κάγκελα αλουμινίου και μεταμορφώστε τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του σπιτιού σας σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.


Επιλέξτε κάγκελα αλουμινίου