Από τα μικρά έως τα μεγάλα εμπορικά κέντρα, τα ρολά αλουμινίου αποτελούν μία ιδιαίτερα δημοφιλή επιλογή χάρη στα πολλά και σημαντικά πλεονεκτήματά τους.

Διακρίνονται για την καλαισθησία τους παρέχοντας ταυτόχρονα ασφάλεια, ιδιωτικότητα, μόνωση και σκίαση ενώ είναι εύκολα στη χρήση. Σε γενικές γραμμές θα λέγαμε ότι μπορούν να εξυπηρετήσουν σχεδόν κάθε ανάγκη και γούστο. Δείτε τους 7 βασικούς λόγους για να επιλέξετε ρολά αλουμινίου. 

1) Ανθεκτικότητα

Τα ρολά αλουμινίου είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά στο χρόνο αφού το αλουμίνιο σαν υλικό δεν διαβρώνεται και δεν σκουριάζει εύκολα. Επιπλέον το αλουμίνιο είναι περίπου 25% πιο ελαφρύ από το ατσάλι ενώ ταυτόχρονα έχει περίπου την ίδια αντοχή. Αυτό σημαίνει ότι τα ρολά σας θα είναι γερά σαν ατσάλι με μεγάλη αντοχή στο χρόνο και ταυτόχρονα ελαφριά και εύκολα στο χειρισμό. 

2) Λειτουργικότητα

Τα ρολά αλουμινίου αποτελούν την ιδανική επιλογή για να έχετε τις ιδανικές συνθήκες μέσα στο σπίτι σας. Προφυλάσσουν από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες και εμφανίζουν τεράστια αντοχή στα φαινόμενα της θερμικής διαστολής και συστολής ενώ παράλληλα σου επιτρέπουν να ελέγχεις το πόσο φως και αέρας θέλεις να μπει στο χώρο σου.

Παράλληλα το αλουμίνιο έχει εξαιρετική αντανάκλαση, προστατεύοντας από τον ήλιο τους καλοκαιρινούς μήνες ενώ το χειμώνα προστατεύουν τη θερμότητα στο δωμάτιο. 

3) Ευελιξία σε χρώματα και εφαρμογές

Τα ρολά αλουμινίου βαρέως τύπου βάφονται ηλεκτροστατικά σε όλα τα χρώματα. Μπορείτε να επιλέξετε μέσα από ένα ευρύ φάσμα από χρώματα με εξαιρετική αντοχή στις εξωτερικές συνθήκες κάτι που κάνει το χρώμα να διατηρείται αναλλοίωτο ανά τα χρόνια. 

Ακόμη τα ρολά αλουμινίου μπορούν να σχεδιαστούν σε κάθε μέγεθος, έχοντας πολλές εφαρμογές σε κουφώματα, γκαραζόπορτες, βιομηχανικά ρολά κ.α., εξυπηρετώντας καλύτερα τις εκάστοτε ανάγκες. Μπορείτε ακόμη να επιλέξετε το σχέδιο της περσίδας (φυλλαράκια ρολού) είτε σε ίσια είτε σε καμπύλη γραμμή. 

ρολά αλουμινίου λευκά μαύρα

4) Ευκολία στη χρήση

Ένα από τους σημαντικότερους λόγους για να επιλέξει κανείς ρολά αλουμινίου είναι επίσης ότι δεν πιάνουν καθόλου χώρο για να ανοίξουν και να κλείσουν ενώ είναι ιδιαίτερα εύκολα στη χρήση. Τα χειροκίνητα ρολά ανοίγουν αρκετά απλά ενώ στα αυτόματα, μπορείς να ανοίξεις με το πάτημα ενός κουμπιού όλα τα ρολά του σπιτιού σου. 

5) Αντοχή στη φωτιά

Το αλουμίνιο είναι μία από τις καλύτερες επιλογές σας όσον αφορά στην προστασία από την πρόκληση ζημιών σε περίπτωση πυρκαγιάς. Σε σχέση με τα άλλα δύο υλικά κατασκευής παραθύρων (PVC και ξύλο), τα ρολά αλουμινίου έχουν τον υψηλότερο δείκτη πυροπροστασίας και η εφαρμογή τους είναι απαραίτητη ειδικά σε περιοχές με υψηλό δείκτη επικινδυνότητας. 

6) Ασφάλεια

Η ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα για πολλούς ιδιοκτήτες σπιτιών, ιδιαίτερα αν βρίσκονται σε αστική περιοχή. Τα ρολά αλουμινίου προσφέρουν υψηλή ασφάλεια ενώ αποτελούν και έναν αποτρεπτικό παράγοντα για τους επίδοξους παραβάτες αφού είναι σχεδόν απόρθητα χωρίς βαρύ, ηλεκτρονικό εξοπλισμό και εργαλεία. 

7) Υψηλή αισθητική

Τα ρολά αλουμινίου φαίνονται υπέροχα παντού και ειδικότερα στα σύγχρονα σπίτια. Συχνά οι αρχιτέκτονες επιλέγουν να ανακαινίσουν ένα σπίτι ξεκινώντας από τα ρολά αλουμινίου ώστε να κάνουν ένα παλιό σπίτι να φαίνεται μοντέρνο.

Δείτε Ρολά Αλουμινίου