Με τις διαρρήξεις να αυξάνονται συνεχώς, οι θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας είναι πλέον μονόδρομος για κάθε σπίτι, είτε είναι μονοκατοικία είτε διαμέρισμα μέσα σε πολυκατοικία. Οι πόρτες ασφαλείας βγαίνουν σε διάφορους τύπους και με ποικίλα χαρακτηριστικά.

Αν σκέφτεστε κι εσείς να εγκαταστήσετε σπίτι σας μια θωρακισμένη πόρτα, καλό είναι να γνωρίζετε τι να προσέξετε, καθώς πρόκειται για μια σημαντική επένδυση που θα σας συνοδεύει για πολλά χρόνια. Διαβάστε παρακάτω τα κυριότερα χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Κλειδαριά

Οι κλειδαριές στις θωρακισμένες πόρτες είναι τύπου κυλίνδρου, οπότε σε αυτό δεν υπάρχουν ιδιαίτερες αποκλίσεις. Πολλές, όμως, πόρτες έχουν επιπλέον χαρακτηριστικά ασφαλείας στις κλειδαριές τους, όπως για παράδειγμα ο μηχανισμός SECUREMME χρηματοκιβωτίου που προσφέρει το υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας.

Θωράκιση

Η αξιοπιστία και συνεπώς η προστασία που παρέχει μια πόρτα ασφαλείας ενάντια στις διαρρήξεις δεν εξαρτάται μόνο από την κλειδαριά, αλλά και από τη συνολική δομή της. Όταν λέμε δομή, εννοούμε τον τύπο της θωράκισης, το πάχος και την ποιότητα του φύλλου χάλυβα της θωράκισης. Πρακτικά, αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι αν η πόρτα είναι μονής ή διπλής θωράκισης, με τη δεύτερη να είναι σαφώς ασφαλέστερη από την πρώτη. Η ποιότητα του χαλυβδόφυλλου είναι επιπλέον καθοριστικός παράγοντας για τη στιβαρότητα της πόρτας, με την ηλεκτρογαλβανιζέ λαμαρίνα να αποτελεί την πιο αξιόπιστη επιλογή.

Η θωράκιση της πόρτας ενισχύεται και από τον εσωτερικό σκελετό, ο οποίος πρέπει να υποστηρίζεται από δύο οριζόντιους και δέκα κάθετους δοκούς στήριξης, ενώ η κάσα καλό είναι έχει πάχος τουλάχιστον 2 χιλιοστών. Λιγότερο πάχος κασώματος σημαίνει χαμηλότερο επίπεδο στήριξης και αντοχής της πόρτας.

Επιπλέον ιδιότητες

Κάτι ακόμα που καλό είναι να συνυπολογίσετε στην αγορά πόρτας ασφαλείας είναι ορισμένα έξτρα που ενδεχομένως προσφέρουν κάποια μοντέλα. Τέτοια έξτρα που τα καθιστούν προτιμητέα στην αγορά είναι οι ηχομονωτικές και θερμομονωτικές ιδιότητες, η πιστοποίηση αντιδιάρρηξης καθώς και τα έτη της εγγύησης καλής λειτουργίας.

Σχέδια

Πέρα από τα πρακτικά ζητήματα, μεγάλη σημασία έχει και η αισθητική της πόρτας που θα διαλέξετε. Οι θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας βγαίνουν σε μια μεγάλη ποικιλία επενδύσεων, χρωμάτων και σχεδίων, ώστε να ταιριάζουν τόσο με το εσωτερικό όσο και με το εξωτερικό του σπιτιού. Οι βασικότερες επενδύσεις είναι το laminate, το inox, το mdf και το ξύλο, ενώ ως προς τα σχέδια και τα επιπλέον χαρακτηριστικά υπάρχουν πόρτες με τζάμι ή χωρίς, με γεωμετρικά και ελεύθερα σχέδια, με ανάγλυφες λεπτομέρειες και σε ένα μεγάλο εύρος χρωμάτων.

 

Σε κάθε περίπτωση, στις θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας παίζει τεράστιο ρόλο η αξιοπιστία και η εμπειρία της εταιρείας που αναλαμβάνει την κατασκευή και την τοποθέτησή της. Στην Alumin-Smart Line έχουμε μακρά εμπειρία 20 ετών στο χώρο των κατασκευών και σας παρέχουμε λύσεις προσαρμοσμένες στα μέτρα και τις ανάγκες σας.

πόρτες ασφαλείας κουμπί