Οι θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας προσφέρουν πληθώρα πλεονεκτημάτων, όπως προστασία απέναντι στις διαρρήξεις, ηχομόνωση, θερμομόνωση αλλά και κομψή εμφάνιση για την είσοδο του σπιτιού. Όμως, το βασικότερο χαρακτηριστικό που προσέχουν όλοι οι αγοραστές είναι το επίπεδο ασφαλείας τους.

Υπάρχει ο μύθος ότι όλες οι θωρακισμένες πόρτες παρέχουν το ίδιο επίπεδο ασφαλείας, απλά και μόνο επειδή χαρακτηρίζονται ως «πόρτες ασφαλείας». Κάτι τέτοιο, όμως, δεν ισχύει. Η ποιότητα της πόρτας, το πάχος της κάσας και η θωράκισή της είναι στοιχεία που εξασφαλίζουν την προστασία ενάντια στης διαρρήξεις και τα οποία πρέπει να λαμβάνει υπόψη του ο αγοραστής. 

Ας τα δούμε παρακάτω πιο αναλυτικά, για να γνωρίζετε πού να δώσετε μεγαλύτερη έμφαση.

Θωράκιση

Ο τύπος της θωράκισης, το πάχος και την ποιότητα του χαλυβδόφυλλου συνιστούν το επίπεδο ασφαλείας της πόρτας. Οι πόρτες διπλής θωράκισης είναι σαφώς ασφαλέστερες από αυτές μονής θωράκισης. Επιπλέον, η ηλεκτρογαλβανιζέ λαμαρίνα για την πόρτα είναι η πιο αξιόπιστη επιλογή. Η κάσα θα πρέπει να έχει πάχος τουλάχιστον 2 χιλιοστά, για να παρέχει επαρκή στήριξη, ενώ ο σκελετός θα πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον δύο οριζόντιους και δέκα κάθετους δοκούς στήριξης.

Κλειδαριά

Η κλειδαριά πρέπει να είναι τύπου κυλίνδρου και να μη βρίσκεται επιφανειακά στην πόρτα, αλλά μέσα στο πλαίσιο, ώστε να μη μπορεί να σπάσει. Ακόμα πιο ασφαλής είναι η κλειδαριά που βρίσκεται μέσα σε ειδικό κουτί μέσα στο πλαίσιο της πόρτας, ώστε να είναι αδύνατο να παραβιαστεί.

Βαθμός ασφαλείας και πιστοποίηση

Υπάρχουν πόρτες ασφαλείας των οποίων η αντοχή σε προσπάθειες διάρρηξης είναι πιστοποιημένη από επίσημους διεθνείς φορείς και ινστιτούτα και κατατάσσονται σε διάφορες κλάσεις (Class 1-5).

Η αξιολόγηση του βαθμού ασφαλείας μιας θωρακισμένης πόρτας ασφαλείας είναι απλή χάρη στους σχετικούς πανευρωπαϊκούς κανονισμούς, οπότε αρκεί να αναζητήσετε επάνω στην πόρτα την ετικέτα που αναφέρει την κατηγορία πιστοποίησης και κατά συνέπεια την ανταπόκρισή της σε καλά καθορισμένα αντιδιαρρηκτικά κριτήρια από την Ευρωπαϊκή οδηγία – πρότυπο ENV 1627-1.

Η ετικέτα είναι η απόδειξη ότι το προϊόν έχει περάσει από μία αυστηρή διαδικασία εξέτασης και δοκιμών για την έγκριση και πιστοποίησής του. Υποδεικνύει και δεσμεύει τον κατασκευαστή για την κατηγορία κατάταξης, όπως ορίζει ο νόμος. Έτσι, είναι το μόνο απτό στοιχείο που μπορείτε εύκολα να αξιολογήσετε μόνοι σας και σας εξασφαλίζει 100%.

Εγγύηση

Η γραπτή εγγύηση τουλάχιστον ενός έτους είναι απαραίτητη, όταν αγοράζετε πόρτα ασφαλείας. Η εγγύηση καλύπτει τόσο την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα της τοποθέτησης όσο και την ποιότητα της κατασκευής της πόρτας.

 

Δείτε μια μεγάλη ποικιλία σε θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας από την Alumin Smart Line. Όλες οι πόρτες ασφαλείας πληρούν τις απαραίτητες αυστηρές προδιαγραφές για άριστη αντιδιαρρηκτική προστασία, ενώ επιπλέον βγαίνουν σε μια μεγάλη ποικιλία σχεδίων, για να επιλέξετε.