Κάνετε αντικατάσταση στα κουφώματα σας και το σενάριο είναι το εξής: Πήρατε διαστάσεις, επιλέξατε το είδος και το υλικό των κουφωμάτων και μένει το “τι χρώμα κουφωμάτων να βάλω”; Είναι μια γοητευτική διαδικασία, και αυτό διότι τα κουφώματα εκτός από την μόνωση και την ασφάλεια που προσφέρουν, ενισχύουν και την καλή αισθητική ενός χώρου. Ανάλογα με το ύφος και την αισθητική σας, μπορείτε να καταφύγετε σε διάφορες λύσεις.

Για παράδειγμα, το μπλε ταιριάζει σε παραθαλάσσιες περιοχές ή σε όσους αγαπούν το νησιωτικό στυλ. Το γκρι είναι μια μοντέρνα επιλογή που ταιριάζει με διάφορα στυλ διακόσμησης, ενώ το κόκκινο μπορεί να αναδείξει άψογα με την ρετρό διακόσμηση. Και όσοι αγαπούν το κλασικό θα αγαπήσουν τις γήινες αποχρώσεις, ή αυτή της απομίμησης ξύλου.

Στον παρακάτω οδηγό παρουσιάζονται μερικές προτάσεις για χρώματα που μπορείτε να επιλέξετε για τα κουφώματα σας, καθώς και τι θα πρέπει να προσέξετε. 

 

Τι χρώμα κουφωμάτων να βάλω;

χρώματα κουφωμάτων

Μερικές στυλάτες επιλογές, που θα δώσουν ένα διαφορετικό ύφος στα διάφορα δωμάτια του σπιτιού σας περιλαμβάνουν:

Απομίμηση ξύλου

Μια αρκετά εντυπωσιακή επιλογή για τα κουφώματα αλουμινίου σας είναι αυτή της απομίμησης του ξύλου. Μάλιστα, υπάρχει μια μεγάλη γκάμα επιλογών γύρω από την όψη ξύλου, από πιο σκούρες, μέχρι πιο ανοιχτές επιλογές. Η συγκεκριμένη επιλογή είναι κατάλληλη για τους χώρους που θέλετε να έχουν μια vintage, μια ρουστίκ ή μια πιο κλασική διακόσμηση. Μάλιστα, αν έχετε ήδη ξύλινα κουφώματα και τα αντικαταστήσετε με ενεργειακά, θα κρατήσετε το ίδιο αγαπημένο ύφος.

Μπλε

Το μπλε, ιδιαίτερα το σκούρο μπλε δίνει έναν άλλο αέρα σε ένα σπίτι. Αν μένετε σε νησί, θα είστε εναρμονισμένοι με την αισθητική της περιοχής. Όμως, ακόμη κι αν  μένετε σε μια πόλη, θα μπορέσετε να δώσετε ένα ανάλαφρο και καλοκαιρινό ύφος στον χώρο σας. Επιπλέον, αν αγαπάτε την δεκαετία των 80’s, με την κατάλληλη διακόσμηση και τα μπλε κουφώματα θα μπορέσετε να πάτε τον χρόνο λίγα χρόνια πίσω.

Γκρι

Κι όμως, μια αρκετά μοντέρνα ιδέα για κουφώματα είναι το γκρι και όχι άδικα. Το γκρι είναι ένα ουδέτερο χρώμα, το οποίο ταιριάζει με διάφορα στυλ διακόσμησης όπως και διακόσμησης. Μάλιστα, είναι κατάλληλο για industrial, ή μοντέρνα διακόσμηση. Σε περίπτωση που αγαπάτε αυτά τα στυλ, τότε το γκρι σας ταιριάζει.

Πράσινο

Το πράσινο, το χρώμα της φύσης και της ελπίδας θα πρέπει να υπάρχει σε κάθε σπίτι. Είναι ένα από τα χρώματα που βοηθούν στην χαλάρωση, ενώ πολλές φορές μας ανεβάζει τη διάθεση. Είναι κατάλληλο για κατοικίες οι οποίες είναι κοντά στη φύση, είναι γεμάτες φυτά, ή έχουν ένα πιο ρομαντικό ύφος. Όμως, θα πρέπει να έχετε στο νου σας πως σαν χρώμα μπορεί να σας δυσκολέψει ως προς τις επιλογές σας στη διακόσμηση. Σας προτείνουμε να το συνδυάσετε με μίνιμαλ ύφος, με αποχρώσεις του ροζ, ή απαλές αποχρώσεις του κίτρινου και του πορτοκαλί.

Έντονο χρώμα όπως το κίτρινο ή το κόκκινο

Σε περίπτωση έχετε στυλ που ξεχωρίζει, το χρώμα θα παίζει μεγάλο ρόλο στη ζωή σας. Για μια πρωτότυπη εσωτερική διακόσμηση μπορείτε να επιλέξετε κουφώματα σε ζωηρές και έντονες αποχρώσεις όπως είναι το κίτρινο ή το κόκκινο. Είναι αποχρώσεις που δεν συναντώνται συχνά, και θα σας βοηθήσουν το σπίτι σας να μείνει για πάντα χαραγμένο στην μνήμη των επισκεπτών σας. Όμως, για να ταιριάζουν με τον κάθε χώρο, θα πρέπει η διακόσμηση σας να είναι αρκετά μοντέρνα με ποπ στοιχεία. Ή, μπορεί να έχει ρετρό στυλ.

Γήινες αποχρώσεις

Όμως, αν είστε λάτρεις του κλασικού, δεν έχετε παρά να επιλέξετε γήινες ή λευκές αποχρώσεις για τα κουφώματα σας, οι οποίες είναι διαχρονικές και θα δημιουργήσουν μια αριστοκρατική νότα στον χώρο σας. Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε ίδιους τόνους με αυτούς των επίπλων σας. Σε περίπτωση που σας φαίνεται απλή σαν λύση, μπορείτε πάντοτε να προσθέσετε κάποιο φινίρισμα, όπως είναι το γυαλιστερό, το ματ ή το περλέ.

 

Συμβουλές για να επιλέξετε το κατάλληλο χρώμα για τα κουφώματα σας

Υπάρχουν μερικά “κόλπα” θα έλεγε κανείς, ή με απλά λόγια συμβουλές, που αν τις ακολουθήσετε θα μπορέσετε να είστε βέβαιοι για την επιλογή του χρώματος που επιλέξατε για να βάψετε τα κουφώματα σας.  Ανάμεσα στις συμβουλές αυτές ανήκουν:

 

  • Οι σκουρόχρωμες αποχρώσεις δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι το πλαίσιο του κουφώματος “εξαφανίζεται” μέσα στο γυαλί. Έτσι, ο χώρος σας αποκτά μια πιο επίπεδη εμφάνιση.
  • Οι φωτεινές αποχρώσεις έχουν την τάση να δημιουργούν μια κομψή αντίθεση με το τζάμι.
  • Τα σκούρα κουφώματα σε φωτεινές προσόψεις δίνουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στον χώρο από άποψη αρχιτεκτονικής.
  • Το γυαλιστερό φινίρισμα δίνει μια πιο σκούρα και ιδιαίτερη όψη στο κούφωμα.
  • Το ματ φινίρισμα προσφέρει μια πιο φωτεινή όψη.

 

Συνηθισμένα προβλήματα βαφών κουφωμάτων αλουμινίου

Όποιο και να είναι το χρώμα που θα επιλέξετε, υπάρχουν μερικές πιθανότητες να εμφανιστούν ορισμένα προβλήματα. Ένα από αυτά είναι και ο αποχρωματισμός τους. Συνήθως αυτό συμβαίνει όταν έχουν χρησιμοποιηθεί βαφές χαμηλής ποιότητας, και εκτίθενται αρκετά στην ηλιακή ακτινοβολία. Για να προλάβετε όμως το φαινόμενο αυτό, θα πρέπει να πραγματοποιείτε τακτική συντήρηση και καθαρισμό στα κουφώματα σας, όπως επίσης και να χρησιμοποιήσετε υπερανθεκτικές βαφές.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για τα πιο συνηθισμένα προβλήματα βαφών κουφωμάτων αλουμινίου, και τι μπορείτε να κάνετε για να τα αντιμετωπίσετε.

 

Πόσο κοστίζουν οι βαφές κουφωμάτων αλουμινίου;

Η τιμή της βαφής εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Το είδος του χρώματος, η απόχρωση, το φινίρισμα, αν θα είναι υπερανθεκτική ή όχι, αλλά και η εταιρεία είναι μερικοί από αυτούς. Επιπλέον, παράγοντες όπως το βαφείο, η τοποθέτηση σίτας, το είδος και η απόχρωση του παντζουριού μπορούν να επηρεάσουν την τελική τιμή του προϊόντος.

Τα χρωματα των κουφωμάτων αλουμινίου που θα βάλετε, πρέπει να ταιριάζει με το προσωπικό σας στυλ και τις αισθητικές σας προτιμήσεις. Το γκρι είναι μοντέρνο και μπορεί να ταιριάξει σε κάθε είδους χώρο. Το πράσινο είναι ιδιαίτερο, αλλά κολακεύει άψογα το ρομαντικό στυλ διακόσμησης. Τα γήινα κουφώματα ή τα κουφώματα σε απόχρωση όμοια με αυτή του ξύλου είναι για όσους θέλουν να έχουν κλασικά στοιχεία στο σπίτι τους. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή απόχρωσης για τα κουφώματα σας. Ακόμα μπορείτε να δείτε όλα τα διαθέσιμα χρώματα κουφωμάτων αλουμινίου εδώ.