Η ασφάλεια είναι προφανώς ένα βασικό χαρακτηριστικό που εξετάζουμε όλοι, όταν κάνουμε έρευνα αγοράς για τα παράθυρα και τις πόρτες που θα βάλουμε σπίτι μας. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά υλικά, οπότε το να κατανοήσετε ποιο από αυτά είναι το ασφαλέστερο είναι ένα σημαντικό βήμα, για να κάνετε τη σωστή επιλογή.

Το αλουμίνιο θεωρείται ένα από τα καλύτερα υλικά στην αποτροπή διαρρήξεων. Οι πόρτες, τα παράθυρα και του κουφώματα αλουμινίου, εφόσον πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές, μπορούν να μετατρέψουν ένα αδύναμο σημείο του σπιτιού σας, όπως είναι τα ανοίγματά του, σε πλεονέκτημα που θα ξεχωρίζει για το στυλ, τη σταθερότητα και φυσικά την ασφάλειά του.

Ας δούμε παρακάτω για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό.

Το αλουμίνιο ως υλικό

Κουφώματα αλουμινίου σε σπίτι

Παρά την ελαφριά κατασκευή του, το αλουμίνιο είναι ένα σταθερό υλικό, το οποίο χρειάζεται ελάχιστη συντήρηση και είναι φτιαγμένο, για να διαρκέσει. Το αλουμίνιο είναι απίστευτα ισχυρό και ανθεκτικό, αποτελώντας το ιδανικό υλικό για παράθυρα και πόρτες. Λόγω της δομικής του ακεραιότητας, μπορεί να προσφέρει καινοτόμες λύσεις σε όλα τα αρχιτεκτονικά στυλ και σε πληθώρα σχεδίων.

Τα βασικά του χαρακτηριστικά, δηλαδή η υδατοστεγανότητα και η αντοχή στην ανεμοπίεση, συμβάλλουν και στη μέγιστη θωράκιση του σπιτιού, αφού πρακτικά είναι αδύνατο να διαρραγεί και δεν υπάρχει κενό, από το οποίο να μπορέσει ο διαρρήκτης να προκαλέσει ζημιά στο κούφωμα. 

Επιπλέον, ακριβώς επειδή δεν απαιτεί συντήρηση, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ότι μπορεί να έχει υποστεί ρωγμές ή να έχει χάσει την ασφαλή κατασκευή του. Ακόμα και μετά από πολλά χρόνια χρήσης, τα κουφώματα και τα παράθυρα αλουμινίου είναι ο κατάλληλος φύλακας για το σπίτι σας, χωρίς επικίνδυνες φθορές που μειώνουν την ασφάλειά σας.

Συστήματα κλειδώματος

Κουφώματα αλουμινίου για υψηλή ασφάλεια στο σαλόνι

Η ασφάλεια των παραθύρων και των πορτών δεν εξαρτάται μόνο από το υλικό τους, αλλά βεβαίως και από την κλειδαριά. Δεν είναι όλες οι κλειδαριές ίδιες, οπότε είναι κάτι που πρέπει να προσέξετε στην αγορά του κουφώματος ή μιας πόρτας αλουμινίου. 

Τα κουφώματα αλουμινίου Europa και Prima της Alumin Smartline διαθέτουν μονή, διπλή και τριπλή κλειδαριά ασφαλείας, ενώ υπάρχουν και συστήματα αλουμινίου που κλειδώνουν αυτόματα από μέσα, όταν το παράθυρο ή η πόρτα είναι τελείως κλειστά.

Έλεγχος ασφαλείας

Φυσικά, το μεγαλύτερο τεστ που αποδεικνύει την ασφάλεια των κουφωμάτων αλουμινίου είναι οι έλεγχοι που διενεργούνται σε αυτά. Τα κουφώματα, οι πόρτες και τα παράθυρα υποβάλλονται σε μία πληθώρα δοκιμών σε πραγματικό χρόνο, ώστε να διαπιστωθεί έμπρακτά και με αυστηρά πρότυπα κατά πόσο μπορούν να διασφαλίσουν τη θωράκιση του σπιτιού από πιθανές διαρρήξεις.

Δείτε όλα τα κουφώματα αλουμινίου της Alumin-Smartline, τα οποία κατασκευάζονται, ελέγχονται και τοποθετούνται με τις πιο αυστηρές διαδικασίες διασφάλισης της υψηλής ποιότητάς τους για απόλυτη προστασία από οτιδήποτε συμβαίνει έξω από το σπίτι σας.

 

Δείτε 5 τρόπους για να κάνετε τις συρόμενες πόρτες πιο ασφαλείς