Δεν υπάρχει σπίτι που να μην διαθέτει εσωτερικές πόρτες, ώστε να απομονώνονται οι χώροι. Στις μέρες μας όμως, επειδή τα υλικά κατασκευής τους μετατρέπουν τις πόρτες σε έργα τέχνης, μπορούν να τοποθετηθούν και ως στοιχεία διακόσμησης σε έναν χώρο. Επομένως και επειδή οι επιλογές στην αγορά είναι πολλές, είναι σημαντικό να επιλέξετε τις κατάλληλες πόρτες που θα δέσουν με τον χώρο και θα τον αναβαθμίσουν αισθητικά, αλλά ταυτόχρονα θα ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες σας.

Υπάρχουν διάφορα υλικά για εσωτερικές πόρτες, όπως πόρτες laminate, ξύλινες, γυάλινες πόρτες, λακαριστές, με επένδυση καπλαμά, κ.α. Οι εσωτερικές πόρτες διατίθενται σε διάφορα σχέδια και υφές, αλλά διαθέτουν και πολλά σχέδια. Συγκεντρώσαμε παρακάτω τα κυριότερα χαρακτηριστικά των βασικότερων υλικών, ώστε να γνωρίζετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του και συνεπώς τι να επιλέξετε.

Ξύλινες πόρτες

Οι ξύλινες πόρτες αποτελούν την πιο συνηθισμένη επιλογή, καθώς μπορεί κανείς να τις βάψει και να τις συντηρήσει χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Οι ξύλινες εσωτερικές πόρτες διακρίνονται σε μασίφ ή με καπλαμά.

Οι ξύλινες μασίφ πόρτες είναι πάντα στην μόδα και κατασκευάζονται από άριστης ποιότητας υλικά. Χάρη στην ποιότητα του ξύλου διαθέτουν μεγάλη διάρκεια ζωής και παρουσιάζουν ανθεκτικότητα στην υγρασία, αλλά και εξαιρετικές ηχομονωτικές ιδιότητες. Αρνητικό στοιχείο είναι το υψηλό τους κόστος, ωστόσο με την σωστή συντήρηση μια μασίφ πόρτα μπορεί να αντέξει και μια ολόκληρη ζωή, οπότε η απόσβεση στην αρχική δαπάνη έρχεται άμεσα.

Από την άλλη, οι πόρτες με καπλαμά είναι αρκετά φθηνότερες, οπότε αποτελούν μια αρκετά συχνή επιλογή για όσους θέλουν την εμφάνιση του ξύλου χωρίς την υψηλή τιμή του. Ωστόσο, όπως είναι αναμενόμενο, οι πόρτες με καπλαμά δεν έχουν την ίδια ανθεκτικότητα και διάρκεια ζωής με τις μασίφ. Όμως, βάφονται και προσαρμόζονται σε διάφορα σχέδια και χρώματα.

Πόρτες laminate

Οι πόρτες laminate αποτελούν μια αξιόπιστη και ταυτόχρονα μοντέρνα επιλογή που κερδίζει ολοένα περισσότερο σε δημοφιλία. Το βασικό τους πλεονέκτημα είναι ότι είναι ανθεκτικές στην φθορά, ενώ ταυτόχρονα είναι οικονομικές. Επίσης, βγαίνουν σε μεγάλη ποικιλία, οπότε μπορείτε να τις βρείτε σε πολλά σχέδια και χρώματα ανάλογα με το διακοσμητικό σας γούστο.

Ωστόσο έχουν ένα μειονέκτημα. Σε αντίθεση με τις ξύλινες πόρτες, δεν βάφονται, οπότε αναγκαστικά πρέπει να διαλέξετε από τα υπάρχοντα σχέδια και δεν υπάρχει δυνατότητα εξατομίκευσης. Παράλληλα, για τον ίδιο λόγο δεν μπορείτε να τους κάνετε συντήρηση. Αν και έχουν ανθεκτικότητα και μακροζωία, η διάρκεια ζωής τους είναι συγκεκριμένη και για αυτόν τον λόγο δεν μπορείτε να τις κάνετε να δείχνουν πιο καινούριες ή να διορθώσετε μικρές ζημιές που μπορεί να έχουν γίνει με την πάροδο του χρόνου.

Φυσικά, ακριβώς επειδή οι πόρτες αυτές είναι προκατασκευασμένες, έρχονται έτοιμες, χωρίς να χρειάζεται βαφή ή βερνίκι προτού τοποθετηθούν στο σπίτι. Έτσι, η όλη διαδικασία ολοκληρώνεται γρήγορα και οικονομικά. Ωστόσο, θέλει μεγάλη προσοχή να επιλέξετε τον σωστό κατασκευή αλλά και έμπειρο τεχνικό στην εγκατάσταση της πόρτας. 

Η πολυετής εμπειρία και ο σύγχρονος εξοπλισμός της Alumin Smart Line εγγυάται ένα άριστο αποτέλεσμα. Επικοινωνήστε μαζί μας.