Η μπροστινή πόρτα του σπιτιού έχει πολλές λειτουργίες. Είναι αυτή που καλωσορίζει τους επισκέπτες στο σπίτι και δημιουργεί την εικόνα του κτιρίου προς τα έξω, οπότε είναι σημαντικό να είναι υψηλής αισθητικής και ταιριαστή.

Επιπλέον, όμως, είναι και η βασική πύλη του σπιτιού σε τυχόν διαρρήκτες, οπότε βασικής σημασίας είναι να παρέχει ασφάλεια. Πώς θα συνδυάσετε αυτά τα δύο;

Οι θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας προσφέρουν τη μέγιστη ασφάλεια, ενώ βγαίνουν σε πολλά σχέδια, ώστε να ταιριάζουν με διάφορα σπίτια ανάλογα με το στυλ τους.

Ας δούμε παρακάτω ποια είναι τα χαρακτηριστικά μιας καλής πόρτας, ώστε να ξέρετε τι αγοράζετε.

Απόλυτη ασφάλεια

Εκτιμάται ότι το 40% όλων των διαρρηκτών στην Ελλάδα εισέρχονται στο σπίτι κατευθείαν από την μπροστινή πόρτα. Κατά την αγορά μιας πόρτας εισόδου, λοιπόν, οι ιδιοκτήτες πρέπει να θέτουν την ασφάλεια ως κορυφαία προτεραιότητα. Για να παρέχει μια πόρτα απόλυτη ασφάλεια εναντίον της διάρρηξης, θα πρέπει να έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

  • Κλειδαριά τύπου κυλίνδρου που δεν μπορεί να διαρραγεί
  • Διπλή θωράκιση
  • Υψηλή ποιότητα χαλυβδόφυλλου
  • Κάσα με μεγάλο πάχος για καλύτερη στήριξη και αντοχή.

Ενεργειακή αποδοτικότητα

Για να διασφαλίσετε ότι η μπροστινή πόρτα στην οποία επενδύετε είναι ενεργειακά αποδοτική, θα πρέπει αυτή να είναι πιστοποιημένη ότι παρέχει θερμομόνωση, είναι δηλαδή αεροστεγής. Οι θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας μπορούν να προσφέρουν σημαντική εξοικονόμηση στη δαπάνη θέρμανσης και ψύξης τον χειμώνα και το καλοκαίρι αντίστοιχα, καθώς δεν επιτρέπουν τη διαρροή αέρα χάρη στα υλικά τους, τα οποία έχουν ιδιαίτερα χαμηλή θερμοδιαπερατότητα.

Ανθεκτικότητα στις καιρικές συνθήκες

Οι πόρτες εισόδου στις μονοκατοικίες εκτίθενται σε ισχυρούς ανέμους, βροχές και υψηλή υγρασία τον χειμώνα, καθώς και σε έντονη ηλιοφάνεια το καλοκαίρι. Όλα αυτά μπορούν να φθείρουν από πολύ νωρίς την πόρτα, αν αυτή δεν είναι ανθεκτική στις καιρικές συνθήκες. Ο χάλυβας, το αλουμίνιο και το ξύλο πρέπει να έχουν υποστεί ειδική επεξεργασία, για να αντέχουν στις εξωτερικές συνθήκες και να μην υπόκεινται σε διάβρωση.

Κομψότητα

Οι επιλογές σε θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας ως προς τα σχέδια, τα χρώματα και τις αισθητικές λεπτομέρειες είναι πλέον δεκάδες. Μπορείτε πραγματικά να επιλέξετε την ιδανική πόρτα, για να ταιριάζει στην εμφάνιση και το στυλ του σπιτιού σας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Η μπροστινή πόρτα είναι το πρώτο πράγμα που οι καλεσμένοι σας παρατηρούν, όταν φτάνουν στο σπίτι σας. Γιατί λοιπόν να μην κάνετε μια κομψή δήλωση με μια πόρτα που είναι όμορφη αλλά φυσικά και ανθεκτική;

Εγγύηση

Υπάρχουν διαφόρων ειδών εγγυήσεις στις πόρτες ασφαλείας. Υπάρχει η εγγύηση με πιστοποίηση αντιδιάρρηξης, αλλά και η εγγύηση καλής λειτουργίας και μη φθοράς. Ανάλογα με τις ανάγκες σας, θα πρέπει να αποφασίσετε ποια εγγύηση είναι σημαντική για εσάς. Αν το μέλημά σας είναι η υψηλή προστασία, χρειάζεστε οπωσδήποτε την πιστοποίηση αντιδιάρρηξης. Για εξωτερικές πόρτες με έντονη έκθεση στις καιρικές συνθήκες, απαιτείται επιπλέον και η εγγύηση καλής λειτουργίας και ανθεκτικότητας.

Ψάχνετε μια πόρτα που να πληροί όλα τα παραπάνω κριτήρια; Δείτε τις θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας της Alumin Smartline και σίγουρα θα βρείτε αυτή που καλύπτει όλες τις λειτουργικές και αισθητικές σας ανάγκες.