Αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα προστατευτικό περιβάλλον στο σπίτι σας για τα παιδιά σας, τα έντομα πρέπει να είναι μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες σας. Μύγες, κουνούπια, μέλισσες, σφήκες, σαρανταποδαρούσες και κατσαρίδες είναι συχνότατοι εισβολείς στο σπίτι, ειδικά το καλοκαίρι. Για να μη μιλήσουμε για τα ποντίκια, τα οποία επίσης εφορμούν σε πολλά σπίτια, αλλά και για τους σκορπιούς. Δεν πρόκειται για κάτι απλά ενοχλητικό, αλλά για σοβαρό κίνδυνο που μπορεί να αντιμετωπιστεί στο 100% μόνο με τις σίτες παραθύρων.

Οι σίτες έχουν, βέβαια, και πολλά ακόμη οφέλη που σχετίζονται με την ασφάλεια τη δική μας και των αγαπημένων μας. Ας δούμε αναλυτικά όλα τα πλεονεκτήματά τους.

Προστασία από τα έντομα

Εάν είστε από αυτούς τους ανθρώπους που λατρεύουν να διατηρούν τα παράθυρα και τις πόρτες τους ανοιχτά όλη την ώρα, τότε οι σίτες παραθύρων είναι για εσάς. Μπορείτε να το κάνετε, απολαμβάνοντας το δροσερό αεράκι το καλοκαίρι, χωρίς να ανησυχείτε μήπως κάποιο έντομο ή άλλο ζώο μπει μέσα στο σπίτι. Διότι καλές οι απεντομώσεις, αλλά κανείς δε μπορεί να σας εγγυηθεί ότι κάποια κατσαρίδα δεν θα προλάβει να χωθεί μέσα στην κουζίνα από το ανοιχτό παράθυρο, ενώ φυσικά για τα ιπτάμενα έντομα δεν υπάρχει καμία άλλη λύση, εκτός από τις βαριές χημικές ουσίες των αντικουνουπικών, τις οποίες καλό είναι να μην εισπνέουν τα παιδιά. 

Προστασία από ασθένειες

Τα έντομα δεν είναι απλά ενοχλητικά, αλλά είναι πιθανόν να φέρουν και διάφορες ασθένειες. Από τις κατσαρίδες και τις μύγες που τριγυρνούν στους υπονόμους μέχρι τα κουνούπια, οπωσδήποτε δεν είναι καλό να ερχόμαστε σε επαφή μαζί τους. Για να μη μιλήσουμε για τις μέλισσες και τις σφήκες, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά αλλεργικά επεισόδια σε παιδιά αλλά και ενήλικες, αλλά και για τις σαρανταποδαρούσες και τους σκορπιούς που τσιμπάνε με ισχυρό δηλητήριο.

Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε με την πανδημία του κορωνοϊού, ο καθαρός αέρας είναι ένας σημαντικός παράγοντας μείωσης της πιθανότητας μετάδοσης μιας ασθένειας, όπως η γρίπη. Συνεπώς, το να έχετε ανοιχτό το παράθυρο με ασφάλεια, όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, είναι μια εξαιρετική συνήθεια.

Ασφάλεια των παιδιών και των κατοικίδιων

Οι σίτες παραθύρων έχουν ένα ακόμα εκπληκτικό πλεονέκτημα. Αποτελούν ασπίδα προστασίας, αν έχετε στο σπίτι παιδιά ή κατοικίδια. Αν, για παράδειγμα, έχετε μια γατούλα στο σπίτι, γνωρίζετε πόσο εύκολο είναι να βγει στο μπαλκόνι, να αρχίσει να τριγυρνάει στα κάγκελα και να κινδυνεύσει να πέσει. Αυτό λύνεται εύκολα με μια στιβαρή σίτα. Το ίδιο ισχύει και για τα μικρά παιδιά, τα οποία ακόμη δεν γνωρίζουν πώς να ανοίξουν μια σίτα, οπότε μπορούν να κάθονται σε ένα δωμάτιο με ανοιχτό παράθυρο χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να το σκάσουν.