Η άνεση στο σπίτι αποτελεί μία από τις βασικότερες προτεραιότητες κάθε ατόμου. Όσο άνετα αισθανόμαστε μέσα στο σπίτι μας θα πρέπει να αισθανόμαστε και έξω από το σπίτι μας, εννοώντας φυσικά το μπαλκόνι, τη βεράντα ή την αυλή του σπιτιού. Είναι πολύ όμορφο να μπορεί κανείς να χαλαρώσει στο μπαλκόνι του με άνεση, ακόμα και όταν έχει πολύ ήλιο.

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι σκίασης εξωτερικού χώρου και σύγχρονες πέργκολες, που μπορούν πραγματικά να κάνουν τη διαφορά ανάμεσα σε ένα μπαλκόνι που αξιοποιείτε και ένα μπαλκόνι που υπάρχει μόνο για να απλώνετε τη μπουγάδα. Η σκίαση του μπαλκονιού, της βεράντας ή της αυλής σας μπορεί να δημιουργήσει υπέροχες και ατελείωτες ευκαιρίες για χαλάρωση, παρέα με φίλους και διασκέδαση για μικρούς και μεγάλους!

Πριν προχωρήσουμε στις διαφορετικές μεθόδους σκίασης ενός εξωτερικού χώρου, ας δούμε πρώτα τα πλεονεκτήματα που προσφέρει:

 • Προστασία από καιρικές συνθήκες όπως από τον ήλιο, τις ήπιες βροχοπτώσεις και τους θυελλώδεις ανέμους
 • Προστασία αντικειμένων στο εξωτερικό αλλά και εσωτερικό του σπιτιού από φθορές λόγω έκθεσης στο ηλιακό φως
 • Βελτιωμένη θερμοκρασία στο εσωτερικό του σπιτιού λόγω σκίασης το καλοκαίρι 
 • Εξοικονόμηση χρημάτων χάρη στη μείωση της ενέργειας που απαιτείται για κλιματισμό  
 • Χρήση μπαλκονιού ως χώρου εργασίας σε περίπτωση τηλεργασίας
 • Όταν περνάμε περισσότερο χρόνο έξω, έχουμε καλύτερη διάθεση
 • Μπορείτε να κανονίσετε κάποια μάζωξη στο μπαλκόνι χωρίς να φοβάστε τον καιρό 
 • Δροσερός χώρος για τα κατοικίδια 
 • Καλύτερη αισθητική κτιρίου 

 

Παρακάτω θα βρείτε κομψές ιδέες για σκίαση ώστε να δημιουργήσετε μοναδικούς, εντυπωσιακούς και άνετους εξωτερικούς χώρους στο σπίτι, το ξενοδοχείο ή την επιχείρησή σας. 

 1. Πέργκολα με σταθερές περσίδες

Πέργκολα με σταθερές περσίδες για σκίαση εξωτερικού χώρου

Πέργκολα με σταθερές περσίδες

Οι πέργκολες αλουμινίου αποτελούν την ιδανική λύση για σκίαση στη βεράντα, το μπαλκόνι, την ταράτσα ή την αυλή του σπιτιού σας. Μία λύση μοντέρνας πέργκολας αποτελούν οι σταθερές περσίδες σε όλη την οριζόντια επιφάνεια ή σε ορισμένα τμήματα αυτής. Το ανθεκτικό υλικό από το οποίο κατασκευάζονται καθώς και η μέθοδος ηλεκτροστατικής βαφής 

 

 1. Βιοκλιματική πέργκολα

Βιοκλιματική πέργκολα

Βιοκλιματική πέργκολα

Η βιοκλιματική πέργκολα είναι η ό,τι καλύτερο υπάρχει αυτή τη στιγμή για τη δημιουργία ιδανικών συνθηκών σκίασης ανά πάσα ώρα της ημέρας. Χάρη στις κινούμενες περσίδες αλουμινίου που διαθέτει, μπορείτε να ρυθμίσετε τη σκίαση του χώρου όπως ακριβώς θέλετε. Επίσης, όταν οι περσίδες είναι κλειστές, η βιοκλιματική πέργκολα προσφέρει προστασία από τη βροχή, ενώ υπάρχουν και ειδικά κανάλια αποστράγγισης του νερού περιμετρικά της πέργκολας.

 

 1. Πέργκολα με πανί

Πέργκολα με πανί

Πέργκολα με πανί

Συχνά επιλέγονται επίσης οι πέργκολες αλουμινίου μοντέρνας σχεδίασης με χρήση πανιού για σκίαση. Η μοναδική αισθητική τους τις κάνει ιδιαίτερα δημοφιλείς, ιδιαίτερα στα νησιά. Επιπλέον προσφέρουν πολύ καλή προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία ενώ το πανί μπορεί να αντικατασταθεί όποτε θέλετε. Οι πέργκολες αλουμινίου μπορούν να βαφτούν σε οποιοδήποτε χρώμα ενώ το πανί θα είναι επίσης της προτίμησης σας. 

 

 1. Πέργκολα σύνθετης κατασκευής

Η πέργκολα που θα επιλέξτε μπορεί να έχει συνδυασμό τεχνολογιών σκίασης. Μπορεί για παράδειγμα να υπάρχουν τόσο σταθερές περσίδες όσο και κινούμενες ενώ παράλληλα σε κάποια σημεία επιτυγχάνεται σκίαση με πανί. Τα σκίαστρα μπορούν να τοποθετηθούν είτε οριζόντια είτε κάθετα, με σταθερή ή κινητή περσίδα και η χρήση τους μπορεί να είναι χειροκίνητη ή με μοτέρ.

 

 1. Κλείσιμο ημιυπαίθριου χώρου με κουφώματα

Είναι ιδιαίτερα σύνηθες να κλείνονται οι ημιυπαίθριοι χώροι (ή ακόμα και οι βεράντες) με τη χρήση κουφωμάτων αλουμινίου. Στους ημιυπαίθριους χώρους καλό είναι να επιλέγονται ανοιγόμενα κουφώματα με θερμοδιακοπή και ενεργειακοί υαλοπίνακες ενώ δεν συνηθίζεται η χρήση ρολών ή παντζουριών. 

 

Αν κάποια από αυτές τις επιλογές σκίασης εξωτερικού χώρου σας φάνηκε ενδιαφέρον τότε μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας ώστε να βρούμε την πιο κατάλληλη επιλογή ανάλογα με τις ανάγκες σας. Επικοινωνήστε μαζί μας