Ο θόρυβος αποτελεί σημαντικό πρόβλημα στις μεγάλες πόλεις, με αποτέλεσμα να αναζητούνται λύσεις ως προς την ηχομόνωση. Για την ηχομόνωση των σπιτιών παίζει τεράστιο ρόλο η επιλογή των κατάλληλων κουφωμάτων και παραθύρων. Πώς, όμως, θα κάνετε τη σωστή επιλογή για έναν ήσυχο χώρο;

Η ηχομόνωση των παραθύρων εξαρτάται κατά βάση από τρεις παράγοντες: τους υαλοπίνακες, το προφίλ αλουμινίου και την τοποθέτησή του.

Ας δούμε, λοιπόν, παρακάτω τι πρέπει να προσέξετε στο καθένα από αυτά.

Υαλοπίνακες για ηχομόνωση παραθύρων

Οι υαλοπίνακες είναι το κυριότερο κριτήριο για την ηχομόνωση παραθύρων. Όσο μεγαλύτερο είναι το πάχος των υαλοπινάκων και όσο μεγαλύτερο το διάκενο ανάμεσά τους, τόσο υψηλότερο επίπεδο ηχομόνωσης θα επιτύχετε. Το ιδανικό κενό ανάμεσα στα τζάμια για τη μέγιστη ηχομόνωση είναι περίπου στα 2 εκατοστά.

Οι διπλοί ενεργειακοί υαλοπίνακες που χρησιμοποιούνται για υψηλό επίπεδο θερμομόνωσης έχουν και πολύ καλό επίπεδο ηχομόνωσης.

Όμως, αν θέλετε να επιτύχετε ακόμα υψηλότερο βαθμό ηχομόνωσης, θα πρέπει να τοποθετήσετε ειδικές μεμβράνες στα τζάμια που μειώνουν κατά πολύ τα ντεσιμπέλ που εισέρχονται στον χώρο.

Ηχομονωτικά κουφώματα αλουμινίου

ηχομονωση παραθυρων

Το προφίλ αλουμινίου έχει και αυτό σημασία για την επίτευξη ηχομόνωσης. Τα θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα αλουμινίου περιέχουν μονωτικά υλικά, όπως το πολυαμίδιο, τα οποία εκτός από θερμομόνωση επιτυγχάνουν και ηχομόνωση. Αν οι απαιτήσεις για ηχομόνωση είναι μεγάλες, τότε μπορούν να τοποθετηθούν στο εσωτερικό του προφίλ ειδικά ηχομονωτικά υλικά. Εφόσον συμβεί αυτό, τότε θα πρόκειται για κουφώματα αλουμινίου με πιστοποίηση ηχομόνωσης, όπως αυτή εκδίδεται από την κατασκευάστρια εταιρεία.

Χρειάζεται, επίσης, προσοχή στους μηχανισμούς των κουφωμάτων. Η επιλογή επώνυμων κουφωμάτων που διαθέτουν όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις και περιέχουν μηχανισμούς και αφρώδη λάστιχα της εταιρείας εγγυάται ότι θα απολαμβάνετε το μέγιστο επίπεδο τόσο ηχομόνωσης όσο και θερμομόνωσης με βάση τις αρχικές προδιαγραφές κατασκευής τους.

Αναφορικά με τον τύπο κουφωμάτων, πολλοί αναρωτιούνται αν τα ανοιγόμενα ή τα συρόμενα κουφώματα προσφέρουν καλύτερη ηχομόνωση. Η απάντηση είναι ότι τα ανοιγόμενα κουφώματα είναι προτιμότερα, καθώς έχουν περιμετρικούς μηχανισμούς ασφαλείας που εμποδίζουν τη διαρροή θερμότητας ή ήχου.

Σωστή τοποθέτηση κουφωμάτων για ηχομόνωση των παραθύρων σας

ηχομονωση παραθυρων

 

Ακόμα και αν επιλέξετε το κατάλληλο ηχομονωτικό κούφωμα με αντίστοιχους υαλοπίνακες, αν δεν γίνει σωστή τοποθέτηση του προφίλ, τότε μπορεί να χάνετε μεγάλο ποσοστό από τη μόνωση που θα είχατε κανονικά.

Θα πρέπει, δηλαδή, η εφαρμογή του κουφώματος στην τοιχοποιία να γίνεται με τέτοιο τρόπο, ώστε να κλείνει αποτελεσματικά το κενό. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με μονωτικά υλικά, όπως η πολυουρεθάνη, που εγγυώνται ότι δεν μειώνεται η μόνωση των παραθύρων στο σημείο αυτό.

 

Σε κάθε περίπτωση, πριν την αγορά και την τοποθέτηση των κουφωμάτων αλουμινίου, είναι απαραίτητο να γίνει μελέτη του χώρου και να διαπιστωθεί ποιο είναι το επίπεδο θορύβου στην περιοχή. Αυτή η διαδικασία γίνεται με ειδικά ηχόμετρα που μετρούν τα ντεσιμπέλ στον περιβάλλοντα χώρο.

ηχομονωση παραθυρων

Με βάση αυτή την πληροφορία θα επιλεγούν τα κατάλληλα κουφώματα που θα φέρουν τις απαραίτητες πιστοποιήσεις τόσο για το προφίλ όσο και για τα τζάμια. Στη συνέχεια, θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην τοποθέτηση του κουφώματος στην τοιχοποιία, ώστε το σπίτι να θωρακιστεί πλήρως ενάντια στον θόρυβο.

Επικοινωνήστε με την Alumin Smart Line, για να αποκτήσετε υψηλής αισθητικής και άριστης ποιότητας κουφώματα αλουμινίου που προσφέρουν το μέγιστο επίπεδο μόνωσης.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα!