Αν θέλετε να ανακαινίσετε το σπίτι σας με νέα κουφώματα τότε κατά πάσα πιθανότητα σκέφτεστε να τοποθετήσετε αλουμινένια κουφώματα, χάρη στα πολλαπλά οφέλη τους, όπως η ποιότητα και αντοχή τους, οι πολλές δυνατότητες εφαρμογής τους στην κατασκευή, η μικρή συντήρηση που απαιτούν και πολλά άλλα. Κάτι όμως που ίσως σας προβληματίζει είναι ότι αναρωτιέστε γιατί τα παράθυρα αλουμινίου είναι καμιά φορά κρύα και αν θα έχετε πρόβλημα με την απώλεια θερμότητας. Στο σημείο αυτό έρχεται μία λέξη που θα λύσει τους προβληματισμούς σας: Θερμοδιακοπή. Διαβάστε τι είναι και τι προσφέρει. 

Γιατί κάποιες φορές τα παράθυρα αλουμινίου είναι κρύα

 

Το αλουμίνιο αν και μπορεί να υπερηφανεύεται για τα πολλά πλεονεκτήματα του, έχει και ένα μικρό αρνητικό: έχει υψηλή θερμική αγωγιμότητα, είναι δηλαδή καλός αγωγός της θερμότητας. Αυτό σημαίνει ότι μεταφέρει τη θερμοκρασία που υπάρχει έξω, στο εσωτερικό του σπιτιού. Για αυτό και τα κοινά κουφώματα ή αλλιώς ψυχρά, είναι κάποιες φορές κρύα και κατά συνέπεια έχουμε σημαντικές απώλειες θερμότητας και άρα αυξημένη κατανάλωση ενέργειας ώστε να διατηρήσουμε το σπίτι σε μία καλή θερμοκρασία. 

Η λύση στα ψυχρά προφίλ

 

Αν γνωρίζετε ήδη τα πολλαπλά οφέλη των κουφωμάτων αλουμινίου δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε για τίποτα αφού η λύση είναι απλούστατη και αποτελεσματική. Προκειμένου να διασφαλίσετε την καλύτερη δυνατή μόνωση του σπιτιού σας και την αποφυγή απώλειας θερμότητας, η λύση είναι να επιλέξτε κουφώματα με θερμοδιακοπή. Τα θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα μπορούν να βελτιώσουν τη συνολική ενεργειακή απόδοση του σπιτιού σας και να βοηθήσουν στο να διατηρηθεί ζεστό όλο το χρόνο. 

 

Τι είναι τα θερμοδιακοπτόμενα παράθυρα και πόρτες αλουμινίου και πώς ακριβώς λειτουργούν 

 

Η θερμοδιακοπή είναι με απλά λόγια η μόνωση που βρίσκεται στο πλαίσιο ενός παραθύρου και μιας πόρτας. Η θερμοδιακοπή τοποθετείται μέσα σε ένα κενό που υπάρχει στη δομή του παραθύρου, μεταξύ της εσωτερικής και της εξωτερικής πλευράς των κουφωμάτων και μονώνει το κούφωμα από έξω προς τα μέσα. Το πιο αποτελεσματικό υλικό που χρησιμοποιείται για αυτό το σκοπό είναι το πολυαμίδιο, ένα είδος πλαστικού, που είναι εξαιρετικά κακός αγωγός της θερμότητας. Ουσιαστικά αυτό που κάνει το πολυαμίδιο είναι να “χωρίζει” ουσιαστικά το κούφωμα σε δύο πλευρές, την εξωτερική και την εσωτερική. 

 

Τι κερδίζω από τα θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα

 

Η μετάδοση της θερμότητας αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο όχι μόνο για τον κατασκευαστικό τομέα αλλά και και κάθε ιδιοκτήτη που ενδιαφέρεται για την απόδοση του σπιτιού του. Τα θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα μειώνουν τη μεταφορά της θερμότητας από έξω προς τα μέσα και την απώλεια θερμότητας του σπιτιού και επομένως αυξάνεται σημαντικά η μόνωση και η ενεργειακή απόδοση του σπιτιού. Αυτό σημαίνει ότι απαιτείται μικρότερη κατανάλωση ενέργειας για να διατηρήσετε το σπίτι σας στην κατάλληλη θερμοκρασία χειμώνα-καλοκαίρι. Κάτι που με τη σειρά του σημαίνει εξοικονόμηση χρημάτων από τυχόν “φουσκωμένους” λογαριασμούς κατανάλωσης ενέργειας αλλά και προστασία του περιβάλλοντος από την ατμοσφαιρική ρύπανση.

 

Στην Alumin-Smartline.gr προσφέρουμε πολλές λύσεις σε θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα αλουμινίου κορυφαίας ποιότητας που μπορούν να αναβαθμίσουν το χώρο σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας.