Τα βουρτσάκια στα κουφώματα αλουμινίου είναι μικρές ταινίες ή τρίχες από πλαστικό ή νάιλον που τοποθετούνται συνήθως στις άκρες ή στις πλευρές των κουφωμάτων. Ο κύριος σκοπός τους είναι να δημιουργήσουν αεροστεγή και αδιάβροχη σφράγιση μεταξύ των κουφωμάτων και των τζαμιών.

Τα βουρτσάκια μέσα στους οδηγούς των συρόμενων κουφωμάτων αλουμινίου και στις γωνίες στεγάνωσης χαλάνε εύκολα λόγω της φθοράς του χρόνου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το φύλλο να μην εφαρμόζει καλά στον οδηγό, αλλά και γενικότερα το κούφωμα να μπάζει αέρα ή νερό.

Δυστυχώς, η αλλαγή στα βουρτσάκια αλουμινίου είναι δύσκολη υπόθεση. Και αυτό επειδή τα βουρτσάκια είναι τοποθετημένα μέσα στους οδηγούς, οπότε δεν μπορούν έτσι απλά να βγουν. Για να αφαιρεθούν και να μπουν καινούρια, θα πρέπει να ανοιχτεί ολόκληρος ο μηχανισμός του κουφώματος και ύστερα να συναρμολογηθεί ξανά.

Ένας έμπειρος τεχνικός μπορεί να αναλάβει αυτή τη διαδικασία, όμως δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι το παλιό κούφωμα θα έχει την ίδια στεγανότητα και λειτουργικότητα όπως πριν.

Έτσι, πρακτικά η μόνη αλλαγή στα βουρτσάκια που μπορεί να γίνει από κάποιον μη επαγγελματία είναι σε αυτά που βρίσκονται στις γωνίες. Ας δούμε παρακάτω τη διαδικασία, ώστε να κάνετε την αντικατάσταση σωστά και με ασφάλεια.

βουτσακι κουφωματων

Η αλλαγή στα βουρτσάκια αλουμινίου βήμα βήμα

  1. Ξεβιδώστε τη γωνία στεγάνωσης. Αρχικά, προτείνουμε αυτό να το κάνετε σε ένα μόνο κούφωμα, ώστε να δείτε ότι η διαδικασία μπορεί να ολοκληρωθεί σωστά.
  2. Αφαιρέστε το φθαρμένο βουρτσάκι.
  3. Μετρήστε πόσα μέτρα θα χρειαστείτε για το καινούριο.
  4. Αγοράστε από κατάστημα με αξεσουάρ αλουμινίου καινούριο βουρτσάκι. Καλό είναι να πάρετε ένα βουρτσάκι λίγο παχύτερο από το ήδη υπάρχον. Άλλωστε, το παλιό βουρτσάκι έχει φθαρεί και έτσι θα βελτιώσετε τη μόνωση και γενικά την εφαρμογή του κουφώματος. Μπορείτε, επίσης, να πάρετε διπλό βουρτσάκι ή βουρτσάκι που αντέχει περισσότερο στο χρόνο (π.χ. σιλικόνης).
  5. Τοποθετήστε το καινούριο βουρτσάκι και ελέγξτε προσεκτικά την εφαρμογή του φύλλου.

 

Αν δεν μπορείτε να ολοκληρώσετε κάποιο στάδιο της διαδικασίας ή αν δεν μπορείτε να βρείτε καινούριο βουρτσάκι, τότε απευθυνθείτε στην Alumin Smart Line. Οι έμπειροι τεχνικοί μας θα σας βοηθήσουν στη συντήρηση των κουφωμάτων σας ή θα σας προτείνουν λύσεις με νέα κουφώματα αλουμινίου για άριστη μόνωση, λειτουργικότητα και αισθητική.

Θέλετε να δείτε τις επιλογές σας για νέα κουφώματα; Τότε επικοινωνήστε μαζί μας