Τα ποσά που κάθε νοικοκυριό ξοδεύει κάθε χρόνο για τη θέρμανση και την ψύξη του σπιτιού είναι τεράστια. Πρόκειται για ένα πρόβλημα, το οποίο έχει σοβαρές επιπτώσεις όχι μόνο στην τσέπη μας, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Ειδικά στα παλαιά κτίρια, στα οποία δεν ακολουθούνταν καμία προδιαγραφή για μόνωση, οι συνθήκες το χειμώνα και το καλοκαίρι δεν είναι καθόλου καλές, ενώ το air-condition και το καλοριφέρ πρέπει να καίνε σε μόνιμη βάση.

Για να αποτρέψουμε την εξωτερική θερμοκρασία και την υγρασία να επηρεάσει τις συνθήκες των εσωτερικών χώρων, είναι απαραίτητο, εκτός φυσικά από μόνωση, να έχουμε και ενεργειακά συστήματα αλουμινίου.

Διαβάστε παρακάτω, για να μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα κουφώματα αλουμινίου νέας γενιάς και πώς θα εξοικονομήσετε χρήματα με αυτά.

Τι είναι τα ενεργειακά κουφώματα αλουμινίου;

Τα ενεργειακά συστήματα αλουμινίου είναι κουφώματα, στα οποία τόσο το προφίλ του αλουμινίου όσο και ο υαλοπίνακας είναι κατασκευασμένα με τέτοιο υλικό και τρόπο, ώστε η θερμοπερατότητα να μειώνεται στο ελάχιστο. Τα κουφώματα αυτά, που ονομάζονται και θερμοδιακοπτόμενα, κατασκευάζονται από το υλικό πολυαμίδιο, το οποίο θεωρείται από τους χειρότερους αγωγούς της θερμότητας.

Τι προσφέρουν τα ενεργειακά κουφώματα αλουμινίου;

Λόγω της κατασκευής και του υλικού τους, τα ενεργειακά κουφώματα προσφέρουν την υψηλότερη δυνατή θερμομόνωση. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι ανάγκες για θέρμανση και ψύξη του εσωτερικού χώρου τον χειμώνα και το καλοκαίρι αντίστοιχα μειώνονται στο ελάχιστο.

Έτσι, οι μηνιαίοι λογαριασμοί ρεύματος, πετρελαίου ή φυσικού αερίου είναι πολύ χαμηλότεροι, ενώ παράλληλα η ποιότητα ζωής μέσα στο σπίτι ανεβαίνει κατακόρυφα. Επιπλέον, δεν κατασπαλάται ενέργεια, κάτι που έχει άμεσες θετικές συνέπειες και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Πώς μπορώ να βάλω οικονομικά συστήματα αλουμινίου;

Το αρχικό κόστος της αγοράς και τοποθέτησης ενεργειακών κουφωμάτων αλουμινίου θα αποσβεσθεί γρήγορα χάρη στη μείωση των δαπανών θέρμανσης και ψύξης.

Όμως, πλέον, υπάρχει ένας ακόμα καλύτερος τρόπος να αναβαθμίσετε το σπίτι σας με καινούρια και αποδοτικά συστήματα αλουμινίου. Με κρατική επιδότηση.

Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» είναι το πιο πρόσφατο πρόγραμμα για επιδότηση ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων στην χώρα. Η επιδότηση περιλαμβάνει διάφορες εργασίες, με την αντικατάσταση των παλιών κουφωμάτων με καινούρια ενεργειακά να κατέχει κεντρική θέση.

Η επιδότηση μπορεί να φτάσει ακόμα και το 95% της συνολικής δαπάνης, ενώ για το υπόλοιπο ποσό δίνεται άτοκο δάνειο στους ιδιοκτήτες. Πρακτικά, το ποσό που καλείται να καλύψει ο ιδιοκτήτης είναι πολύ χαμηλό, ενώ τα οφέλη τόσο σε οικονομικό αλλά και αισθητικό επίπεδο όσο και στην ποιότητα ζωής και τον σεβασμό στο περιβάλλον είναι τεράστια.

Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» και τα συστήματα αλουμινίου της Alumin Smartline και κερδίστε σημαντικά οφέλη!

 

Μάθετε περισσότερα